Federal Meclis gen testini tartıştı

Federal Meclis, bugünkü oturumunda genlerin incelenmesi konusunu ele aldı. Farklı partilere mensup yüz milletvekilinin partiler üstü bir inisiyatifle meclise taşıdığı, hamileliğin ilk döneminde embriyonlarda yapılacak trizomi testinin giderlerinin hastalık sigortası tarafından üstlenmesi tartışıldı. Tartışmaların odağını ise hamilelik sırasında gen testinin yapılmasının ahlaki olup olmadığı oluşturdu.

SHABER3.COM



KONUYLA ilgili kurulan sağlık komisyonunun henüz kararını vermemesi nedeniyle getirilen önerinin oylanması ileriki tarihe ertelendi. Hamilelik döneminde down sendromuna yol açan trizomi 21 ve diğer kromozom bozukluklarının tespitini sağlayan kan testini, aileler yaptırdığında ücretini cebinden ödüyor. Testin ücreti ise kapsamına göre 200 ile bin 200 Euro arasında değişiyor. Teste karşı olanlar ise kürtajın artmasından endişe ediyorlar ve testin sonucunun öğrenilmesinden sonra kürtaj yapılmasını ahlaki bulmuyorlar.
Konuyu tartışan sağlık komisyonu kararını açıkladıktan sonra test ücretinin sağlık sigortaları tarafından ödenmesinin önünü açacak yasa tasarısının meclisten geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Çünkü milletvekillerinin büyük bölümü, test ücretinin sağlık sigortaları tarafından karşılanmasından yana
<< Önceki Haber Federal Meclis gen testini tartıştı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER