Fas'ta Hocaefendi'nin eserlerine büyük ilgi

Fas’ın Kazablanka şehrinde her yıl düzenlenen Fas 21. Uluslararası Kitap Fuarı sona erdi.

Fas'ta Hocaefendi'nin eserlerine büyük ilgi

44 ülkeden 750 yayın evinin katıldığı fuarın bu yılki onur konuğu Filistin idi. Fuar kapsamında çeşitli konferanslar düzenlenirken, yazarların imza günleri de kitapseverlerden büyük ilgi gördü. Çeşitli ülkelerden gazeteci, yazar ve akademisyenin katıldığı fuara Fas halkı yoğun ilgi gösterdi.

21 yıldır kitapseverleri ağırlayan fuara, Türkiye’den Işık Yayınları’nı temsilen Kahire merkezli Darü’n Nil Yayınları iştirak etti. Yayınevi müdürü Şükrü Şahin, 8 yıldır Kazablanka Kitap Fuarı’na düzenli katıldıklarını, bu yıl ise Darü’n Nil yayın evi tarafından çıkarılan eserlere rekor düzeyde ilgi olduğunu söyledi. 

Şahin, yayın evi olarak Türk edebiyatı, çocuk yayınları, tarihi, kültürü ve mutfağını da içine alan birçok kültürel eseri Arapça’ya çevirerek tüm Arap dünyasında sağlıklı ve doğru bir kültür algısının hem temini, hem de tamiri amacıyla fuarda okuyucuların ilgisine sunduklarının altını çizdi. 

Şahin; aynı anlayışla Fas, Tunus, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Mısır gibi ülkelerde de her yıl düzenlenen çok sayıda uluslararası fuara katıldıklarını ifade etti."Fas halkı kitaba çok ilgi gösteriyor ve yeni çıkan kitapları yakından takip ediyor." diyen Şahin, kendi stantlarında en çok ilgi gören eserlerin yıllardır değişmeksizin hep Fethullah Gülen Hocaefendi’nin eserleri olduğunu vurguladı. Bu yıl Arapça’ya çevrilen Hocaefendi'ye ait ‘’Prizma 1” ve “Mefkure Yolculuğu’’ eserlerinin haliyle daha da fazla ilgiye mazhar olduğunu aktardı. 

Şahin, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin, Wallstreet Journal, BBC, Sharq Al Awsat gibi yayın kuruluşlarında çıkan Türkiye’nin son bir yıldır yaşadığı olaylara dair röportajlarını kitaplaştırdıklarını, buna ilaveten Ekrem Dumanlı’nın yazılarından derleme bir eseri piyasaya arz ettiklerini,bu kitapların da dikkat çektiğini sözlerine ekledi. 

<< Önceki Haber Fas'ta Hocaefendi'nin eserlerine büyük ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER