Fas 21. Uluslarararı Kitap ve Yayın Fuarı'na büyük ilgi


RABAT (CİHAN)- Fas'ın Kazablanka şehrinde düzenlenen Fas 21. Uluslarararı Kitap ve Yayın Fuarı'na 44 ülkeden 750 yayınevi katılıyor. Bu yılki onur konuğu Filistin olan fuar çok renkli geçiyor. Fuar kapsamında çeşitli konferanslar düzenlenirken, yazarların imza günleri de kitapseverlerden büyük ilgi görüyor. Çeşitli ülkelerden gazeteci, yazar ve akademisyenin katıldığı fuara Fas halkı yoğun ilgi gösteriyor.

Fuara Türkiye'den Işık Yayınları Arapça eserleriyle katılıyor. Işık Yayınları bünyesinde faaliyet gösteren Darü'n Nil Yayınlarının standı kitapseverlerin akınına uğruyor. Darü'n Nil Yayınları Arapça neşriyatlar sorumlusu Şükrü Şahin, 8 yıldır Kazablanka Kitap Fuarı'na katıldıklarını söyledi. Şahin, Türk edebiyatını, tarihini, mutfağını da içine alan bir çok kültürel yayını Arapçaya çevirerek fuarda okuyucuların ilgisine sunduklarının altını çizdi. Şahin; Fas, Tunus, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Mısır gibi ülkelerde düzenlenen çok sayıda uluslararası fuara katıldıklarını ifade etti.

"Fas halkı kitaba çok ilgi gösteriyor ve yeni çıkan kitapları yakından takip ediyor" diyen Şahin, kendi standlarında en çok ilgi gören eserlerin Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Arapçaya çevirilen son iki kitabı Prizma ve Mefkure Yolculuğu olduğunu aktardı. Şahin ayrıca Gülen'in Sonsuz Nur kitabının da çok satıldığını ifade etti. Şahin, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin, Wallstreet Journal, BBC, Sharq Al Awsat gibi yayın kuruluşlarında çıkan röportajlarını derlediklerini ve kitaplaştırdıklarını, bu kitabın da yoğun ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Fas 21. Uluslarararı Kitap ve Yayın Fuarı'na büyük ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER