Faciadan 20 metre ile kurtuldular

İstanbul Sancaktepe’de askeri personeli taşıyan servis aracının geçişi sırasında park halindeki bomba yüklü araç uzaktan kumanda ile patlatıldı. Otomobille servis aracı arasında 20 metre mesafe olması faciayı önledi. Olayda 6’sı asker 9 kişi yaralandı.

Sancaktepe'de patlama

Terör kanlı yüzünü dün İstanbul’da gösterdi. Sancaktepe’de bulunan Samandıra Kışlası Kara Havacılık Alay Komutanlığı’na yaklaşık 300 metre mesafede saat 16.45’te patlama meydana geldi. Park halindeki bomba yüklü araç, İsmail Hakkı Tunaboylu kışlasında görev yapan askeri personeli taşıyan servis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı. Olayda, 6’sı asker 3’ü sivil toplam 9 kişi yaralandı. Servis aracının şoförü ile 4 askerin tedavileri yakın bir hastanede yapıldı. Askerler, ilk tedavilerinin ardından ambulansla askeri hastaneye nakledildi. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Servisin, bombalı araca 20 metre uzak mesafede bulunması büyük bir felaketi önledi.

Patlama sonrası alevler yükseldi

Çevredeki vatandaşlar tarafından çekilen görüntülerde, patlamadan sonra bir araçtan alevler yükseldi. Şiddetli patlamanın etkisiyle cadde savaş alanına dönerken, çevrede bulunanlar büyük panik yaşadı. Bölgede ikinci bir bomba ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemleri alındı.

Yaralıların isimleri belli oldu 

Patlamada yaralananlar çevredeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Kolunda ve bacağında ciddi hasar bulunan Dilek A. (39) isimli vatandaş ise Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaralanan üç asker tedbir amaçlı olarak hastaneye yatırıldı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından, olaya ilişkin yapılan açıklamada, iki askerin hafif şekilde yaralandığı, dört asker ile araç şoförünün ayakta tedavi edildiği belirtirdi. Açıklamada, “Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.” denildi.

Valilik: 8 kişi yaralandı

İstanbul Valiliği ise patlamada 5’i asker, 3’ü sivil olmak üzere 8 vatandaşın yaralandığını açıkladı. Valilik’ten açıklamada, “Patlama sonucu 5’i asker, 3’ü sivil olmak üzere sekiz vatandaşımız yaralandı. Yaralılardan biri ağır, 7’sinin durumu ise hafif olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili detaylı inceleme ve araştırmalar uzman ekiplerimizce sürdürülmekte olup fail yada faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalara başlanılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

<< Önceki Haber Faciadan 20 metre ile kurtuldular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER