Facebook'un ardından Apple'da 'sızıntı' skandalı : 12 Kişi tutuklandı

Şubat 2004’te kurulan ve dünya çapında günde 1.32 milyar aktif kullanıcısı olan sosyal medya devi Facebook, en zor günlerini yaşıyor. Son derece karmaşık bir skandalın merkezinde olan Facebook, 50 milyon kullanıcısına ait verilerin izinsiz şekilde kullanılmış olmasıyla gündemde.

SHABER3.COM




Şirket, her geçen gün hisselerinde ciddi değer kayıpları yaşıyor. Facebook'un ardından Apple'da 'sızıntı' skandalı yaşanıyor. 

Apple geçen günlerde gelecek yıla yönelik ürünlere dair sızıntı yapmak isteyen 29 kişiyi yakaladı. Şirket, çalışanları için ise uzun bir açıklama yayınladı. Sızıntı yapmaya çalışan 29 kişiden 12'si ise tutuklandı.

Konu hakkında konuşan bir Apple yetkilisi, ‘iPhone X’in ayrıntılarını ifşa eden ve iOS 12’de mevcut özelliklerin iyileştirilmesine odaklanmak üzere bilgilerin yer aldığı planlı işlevsellik belgeleri, şirket çalışanları tarafından sızdırılırken yakalandı ve kovuldu’ dedi.

Ayrıca Apple çalışanlarını da basın mensuplarının, analistlerin ve blog yazarlarının sözlerine inanmamaları gerektiği konusunda uyardı.

Apple'ın çalışanları için yayınladığı uyarı metninde ise,"işten kovulan bu insanların sadece işlerini kaybetmek ile kalmadığını, bunun yanında başka hiçbir yerde de iş bulamayacaklarını belirtti. Yine kovulan ve tutuklanan kişiler federal suç hükmü ile hapis cezasına çarptırılacak ve büyük para cezaları ile karşı karşıya kalacaklar" sözlerine yer verdi.
<< Önceki Haber Facebook'un ardından Apple'da 'sızıntı' skandalı :... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER