Facebook’ta hayatı kolaylaştıran 7 tavsiye

Kullanıcı sayısı 1 milyar 650 milyona ulaşan Facebook'u kullanırken pek de bilmediğimiz birkaç özellik var. Bu özellikler ise hem eğlence hem de güvenlik konularını çözebiliyor. Onediyo'nun haberine göre facebook'ta hayatı kolaylaştıran 7 özellik şu şekilde...

Facebook'tan video paylaştı; 400 bin dolar kazandı

VİDEO ARŞİVDİR



1-En son nerede giriş yaptınız?

Facebook'a girmek için kullandığınız en son bilgisayarda hesabınızdan çıkış yapılıp yapılmadığından emin olamıyorsanız; "Ayarlar" sekmesinden Güvenlik Ayarları kısmına gelin. Burada Giriş Yaptığın Yer sekmesine tıkladığınız zaman karşınıza çıkacak menüden en son kullandığınız oturumu veya tüm Facebook hareketlerini sonlandırabilirsiniz.

2-Ek bir parola belirleyebilirsiniz

Güvenlik sekmesinde bulabileceğiniz Giriş Onayları menüsünden kendinize ek bir parola belirleyebilirsiniz. Bu sayede Facebook'a her bir yeni cihaz üzerinden giriş yapıldığında güvenlik doğrulaması gerekecektir. Bu da cep telefonunuza gelecek bir parola sayesinde olur.

3-Öldükten sonra hesabınıza ne olsun istersiniz?

Facebook'ta siz öldükten sonra hesabınızı kullanmasına izin vereceğiniz birilerini belirleyebiliyorsunuz. Yine Güvenlik sekmesinde, Güvenilir Kişiler menüsünden hesabınız için güvendiğiniz arkadaşlarınızı belirleyebilirsiniz. Fakat bu kişiler sizin hesabınızdan paylaşım veya sohbet yapamazlar, profil fotoğrafınızı değiştirebilir ve arkadaşlık isteklerine cevap verebilirler.

4-Profiliniz başka birinde nasıl görünüyor?

İster bir Facebook arkadaşınız ister arkadaşınız olmayan birinin profilinizi nasıl gördüğünün bir kopyasını 'Başkasının Gözünden Gör' seçeneğiyle öğrenebilirsiniz.

5-Yüz yüze sohbet

Videolu arama yapmak için mesajın içinde sağ üst köşede bulunan kamera sembolünü kullanabilirsiniz.

6-Arkadaşlarınızı başta görün

Yukarıdaki iki ayar; 'Başta Gör' ve 'Yakın Arkadaşlar' sayesinde ilgi duyduğunuz gönderileri daha önce görebilirsiniz. Başta gör seçeneği ve yakın arkadaşlar arasındaki fark ise, ikinci seçenekte yakın arkadaşınız olarak belirlediğiniz kişilerin aktivitelerinden bildiriler alırsınız.

7-Gönderiyi sonra görmek için kaydedebilirsiniz

Kaydettiğiniz gönderiyi ise daha sonra ana sayfada sol tarafta bulunan menüde, Kaydedilenler sekmesinde bulabilirsiniz.


<< Önceki Haber Facebook’ta hayatı kolaylaştıran 7 tavsiye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER