Facebook, Bitcoin'e karşı: 2,5 milyar müşteri hazır

Facebook’un kripto para biriminin hazırlıklarda son safhaya geldiği ve kripto paraya “Facebook Coin” ismi verileceği belirtiliyor.

SHABER3.COM

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu Facebook, Bitcoin'in lider olduğu kripto para sektörüne adım atmaya hazırlanıyor. 

Facebook’un kripto para biriminin hazırlıklarda son safhaya geldiği ve kripto paraya “Facebook Coin” ismi verileceği belirtiliyor.

NEW YORK TIMES DUYURDU

Facebook’un kripto para planlarını beş isimsiz kaynağa teyit ettirdiğini belirten New York Times (NYT) gazetesinin haberine göre hazırlanan kripto para (coin), Facebook’un sahip olduğu mesajlaşma platformlarına entegre edilecek. 

Böylece kullanıcılar arasında kesintisiz ve anlık işlem yapılması sağlanacak.

Facebook kısa süre önce üç mesajlaşma platformu WhatsApp, Messenger ve Instagram’ı bir platformda birleştireceğini açıklamıştı. 

Facebook kendi bünyesindeki WhatsApp, Messenger ve Instagram’ı bir platformda birleştireceğini açıklamıştı. Bu adım "Facebook Coin hazırlığı" diye nitelendiriliyor.
 
2,5 MİLYAR MÜŞTERİ ELİNİN ALTINDA

Buna göre Facebook ve sahip olduğu uygulamaları kullanan 2,5 milyar kullanıcı kripto paralar ile tanışmış olacak. 

NYT, Facebook’un kripto para hamlesinde ilk olmayacağını da belirtti. Güney Kore’de Kakao, Japonya’da Line ve Rusya’da Telegram daha öncelerde kripto para entegrasyonu ile ilgili planlarını açıklamıştı.

NYT’ye mülakat veren beş kaynaktan üçü, Facebook’un kripto para birimi üzerinde çalışmak için 50 mühendisi işe aldığını belirtti.

EKİBİN BAŞINDA DAVID MARCUS VAR

Facebook’un kripto para biriminin başında daha önce Telegram’ın 1,7 milyar dolar topladığı ICO’da da rol alan eski PayPal başkanı David Marcus yer alıyor.

Facebook’un anlık mesajlaşma platformu Whatsapp için kendi kripto para birimi üzerinde çalıştığı kaydediliyor. 


<< Önceki Haber Facebook, Bitcoin'e karşı: 2,5 milyar müşteri hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER