'Evinizi yenileyeceğiz' deyip dolandırdılar


İstanbul'da vatandaşları 'televizyon programından arıyoruz, evinizi yenileyeceğiz' diyerek kurye gönderip parasını alan dolandırıcı, yakayı ele verdi. Şüphelinin aynı yöntemle mağdurlardan 270'er lira para aldığı belirlendi.

Küçükçekmece'de yaşayan S.K'yı (34) 'televizyon programından arıyoruz, evinizi yenileyeceğiz' diye arayan şahıslar eve kurye göndermek istedi. Şahıslardan şüphelenen kadın, durumu polise bildirdi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, S.K'nın kuryeyle iletişim kurmasını istedi. Eve gelen kurye Tuncer Y, parayı almak isterken yakalandı.

Gözaltına alınan Tuncer Y. ifadesinde şüpheli Osman G.(22) ile Bakırköy'de bir otelin önünde buluşacağını söylemesi üzerine polis çalışma başlattı ve kuryenin söylediği buluşma yerinde Osman G'ye parayı teslim ederken şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüpheli emniyetteki ifadesinde aynı gün aynı yöntemle 2 kişinin ve daha önce de 5 kişinin parasını aldığını söyledi. Zanlının mağdurları özel bir kanalda yayınlanan ev dekorasyon programının ismini kullanarak dolandırdığı belirlendi. Osman G.'nin uyuşturucu bulundurmak ve kullanmaktan suç kaydının olduğu bildirildi.

Şüpheli şahıs, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Evinizi yenileyeceğiz' deyip dolandırdılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER