Etimesgur Belediyespor, Türkiye Kupası kurasından memnun

Etimesgur Belediyespor, Türkiye Kupası kurasından memnun

Etimesgut Belediyespor Başkanı Hasan Kartal, ilk defa mücadele edecekleri Türkiye Kupası gruplarında yer alan rakiplerine seslenerek 'Bizden korksunlar' dedi.

Türkiye Kupası'nda Süper Lig ekibi Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup ederek gruplarda mücadele etmeye hak kazanan Etimesgut Belediyespor'un rakipleri belli oldu. İstanbul'da gerçekleştirilen kura çekiminde G Grubu'nda mücadele edecek olan siyah-beyazlı ekibin rakipleri Torku Konyaspor, Kayserispor ve İnegölspor oldu.

Kura çekimini kulüp binasında Etimesgut Belediyespor Başkanı Hasan Kartal, Teknik Direktör Taner Öcal, teknik heyet ve futbolcular heyecan içerisinde beraber takip etti. Futbolcular kura çekimi esnasından kendi aralarında tahminler yürütürken takımın kaptanı ve tecrübeli oyuncu Murat Hacıoğlu ise daha önce formasını giydiği Fenerbahçe veya Konyaspor ile aynı gurupta yer alacaklarını iddia etti. Hacıoğlu'nun Konyaspor tahmini ise doğru çıktı.

Kura çekimi sonrası açıklamada bulunan Etimesgut Belediyespor Başkanı Hasan Kartal, "Biz tarihi çok yeni bir takımız. 3. Ligde yeni mücadele ediyoruz. Bu başarının devam etmesini diliyorum. Bence büyük bir takımla eşleşmememiz bir avantaj. Belki grupta başarılı olabiliriz. Netice itibariyle 3. Lig takımıyız ama gerçekten Süper Lig takımlarını aratmayacak bir takımız. Çocuklar olsun, yönetim olsun, ekip olsun hep beraber kenetlenmiş bir vaziyetteyiz. Bizden hepsi korksun. Gruptan çıkabilecek güçteyiz. Ben Konya'nın çıkmasını Fenerbahçe'nin çıkmasına tercih ederim. Fenerbahçe'nin çıkması kaos oluştururdu bizde." şeklinde konuştu.

Ekibiyle birlikte kupaya çok ciddi bir şekilde baktıklarını ifade eden Teknik Direktör Taner Öcal da "Çalışarak inşallah kupada bu turu geçmek istiyoruz. İyi ve saygı duyduğumuz takımlarla eşleştik. Çocuklara güveniyorum Güzel futbolla, futbolun doğrularıyla tüm Türkiye'ye Etimesgut'un nasıl futbol oynadığını göstermek istiyoruz. Buda bizim için arena oldu. Bu açıdan mutluyuz. Özgüvenli bir takımız. Ekip olarak iyi çalışıyoruz. Bu turu geçmek adına futbolcularıma güveniyoruz." dedi.

MURAT HACIOĞLU: BU YIL HEDEF BÜYÜTTÜK

Takımın tecrübeli kaptanı Murat Hacıoğlu ise "Etimesgut olarak biz BAL liginden çıktık. İlk yıl son maçımızda kümede kalmıştık. Bu yıl ise hedef yükselttik ve şampiyonluğa oynuyoruz. Kupada hedefimiz gruplara kalmaktı ve bunu başardık. Kişilik ve takım olarak çok iyi bir takımız. Ligde lider olarak kupada da gruplara kalarak takımımızın ne kadar iyi olduğunu gösterdik. Geniş bir kadromuz var. Bu tür maçlar oynamak gençler için avantajdır. Gruptan çıkmak istiyoruz ve İnşallah çıkarız. Bizim iç saha avantajımız var ve bunu iyi kullanacağız. Hayırlısı olsun inşallah istediğimizi alırız gruplardan." diye konuştu

Kura çekimi öncesi Fenerbahçe ve Konyaspor'u isteyen Hacıoğlu, Konyaspor'un çıkmasını ise şöyle değerlendirdi: "Aslında Rizespor'u da istiyordum. Başkanımız Rizespor yöneticisi aynı zamanda. Fenerbahçe veya Konyaspor geçti içimden. İkisinde de oynamıştım. Artık nasip kısmet, gruptaki maçlara bakacağız."

CİHAN
<< Önceki Haber Etimesgur Belediyespor, Türkiye Kupası kurasından memnun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER