Etek boyu ölçen hâkimin sakal operasyonu

İstanbul Anadolu Adliyesi 2'nci İş Mahkemesi'nde görülen bir işe iade davası duruşmada hâkim Mehmet Yoylu ile avukat arasında 'etek boyu' tartışması yaşandı. Hâkime kendisinin de sakal bırakamayacağı ihtarında bulunuldu. Bunun üzerine hâkim Yoylu sakalını keserek tekrar salona girdi. Hâkimin tıraşı çok işe yaramadı HSK tedbiren Yoylu'yu görevden uzaklaştırdı.

SHABER3.COM

Hâkim Mehmet Yoylu'ya avukat tepkileri ise şöyle:

"Madem o kadar atar yapıyorsun hemen kaşları göz arasında gidip sakal neden kesiyorsun be korkak . İstanbul Anadolu 2'nci İş Mahkemesi"

"İstanbul Anadolu 2'nci İş Mahkemesi hâkimi. Yönetmeliğe göre "Hâkimler hergün sakal tıraşı olur ve sakal bırakılmaz" Siz bir kadının etek boyuna bakacağınıza dönüp bir aynaya baksaydınız da sakallarınızı görseydiniz. "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!" demezler mi adama?"



Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), duruşma sırasında avukatın etek boyuna karışan İstanbul Anadolu 2'nci İş Mahkemesi hakimi Mehmet Yoylu'nun tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, hâkim Mehmet Yoylu hakkında yürütülen soruşturma sırasında düzenlenen müfettiş ön raporunun HSK'ya ulaştığını ve HSK 2'nci Dairesi'nin olağanüstü toplandığını açıkladı.

Yılmaz, HSK 2'nci Dairesi'nin Yoylu'nun tüm davranışlarını ve önceki disiplin işlemine konu eylemlerini dikkate alarak göreve devamının yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği kanaatine vardığını belirtti. Yılmaz, 2802 sayılı Yasa'nın 77. maddesi uyarınca Yoylu'nun tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar verildiğini kaydetti. 

AVUKATI YUMRUKLAMIŞTI

Yoylu hakkında 2011 yılında Balıkesir 1'inci Sulh Hukuk Mahkemesi duruşma salonunda bir avukata yumrukla saldırdığı için soruşturma açılmış, Yoylu 2012 yılı ocak ayında geçici görevle Istanbul Kartal Adliyesi'ne tayin edilmişti. 
<< Önceki Haber Etek boyu ölçen hâkimin sakal operasyonu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER