Eşref Bitlis soruşturması zaman aşımından düştü


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma eski Genel Komutanı Eşref Bitlis'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 'zamanaşımı süresi dolduğu' gerekçesi ile kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Savcı Derda Gökmen olayın yaşandığında yürürlükte ve şüphelilerin lehine olan TCK maddesine göre 20 yıllık zamanaşımı süresinin dolduğunu belirterek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 'nitelikli adam öldürme suçundan' Arif Doğan, Aytekin Özen, İbrahim Özmen ve Tayyar Tarhan şüpheliler arasında yer alıyordu.

Kararda, 17 Şubat 1993'de Diyarbakır'a gitmek üzere Ankara Güvercinlik'ten kalkan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait uçağın kısa süre sonra Yenimahalle Posta İşletmeleri Merkezi bahçesine düştüğü ve olayda dönemin Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis, askeri personel Fahir Işık, Emin Önder, posta işletme merkezi güvenlik görevlisi Ruhi Salay, pilot binbaşı Yaşar Erian ile pilot binbaşı Tuğrul Sezginer'in hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Soruşturma devam ederken şüpheli olarak beyanı alınan Arif Doğan ile bir kısım ifadelerde şüpheli olabileceği yönünde beyanda bulunulan Tayyar Tarhan'ın vefat ettiklerinin kaydedildiği kararda Doğan ve Tarhan hakkında kovuşturma yapılamayacağı aktarıldı.

Dosya kapsamı incelendiğinde olayda herhangi bir bomba kullanılıp kullanılamadığının tespit edilmesinin mümkün olmadığının vurgulandığı kararda medyada speküle edile sabotaj iddiasına ilişkin herhangi bir somut kanıtın ortaya konmadığı anlatıldı.

Savcı Derda Gökmen olayın yaşandığında yürürlükte ve şüphelilerin lehine olan TCK maddesine göre 20 yıllık zamanaşımı süresinin dolduğunu belirterek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Eşref Bitlis soruşturması zaman aşımından düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER