Eskişehir Valisi'nden İçişleri Bakanlığı'na ilginç yazı

Eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın Şemdinli'de bombalama eylemine katılan şüpheli astsubay için söylediği 'tanırım iyi çocuktur' sözünün bir benzeri Eskişehir Valiliği'nden geldiği iddia edildi.

Eskişehir Valisi'nden İçişleri Bakanlığı'na ilginç yazı

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından polise yönelik operasyon dalgası Eskişehir'de de yaşanmıştı. Ancak operasyon sırasında yeni bir 'tanırım, iyi çocuktur' skandalının yaşandığı ortaya çıktı. Millet Gazetesi'nin haberine göre, Eskişehir Valiliği'nden, İçişleri Bakanlığı'na resmi yazı gönderilerek dinlemelerde parafı olan şu anki İstihbarat Şube Müdürü Seyit Ahmet Dikici'nin kayırılmasını istenmiş. Dikici'nin soruşturmalardan zarar görmemesini isteyen Valilik, gerekçe olarak ise ‘paralel yapı’ ile mücadeledeki başarılı çalışmalarını gösterdi. Bu nedenle son operasyonda adli işlem başlatılanlar arasında yer alan Dikici'nin gözaltına alınmadığı öğrenildi.

PARALELLE MÜCADELEDE BAŞARILI

Eskişehir'de usulsüz dinleme iddialarıyla gerçekleşen algı operasyonunda 28 polis hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Operasyon Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın bir dönem özel kalem müdürü olan KOM Müdürü Harun Yıldırım tarafından yapıldı. Yapılan resmi açıklamada 28 polis hakkında adli işlem başlatıldığı, 25'inin gözaltına alındığı belirtildi. Ancak operasyonla ilgili bazı emniyet müdürlerinin adeta kayırıldığı resmi yazışmalara yansıdı. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 21 Temmuz 2014 tarihinde İçişleri Bakanlığı'na skandal bir yazı gönderdi. Vali Tuna yazısında İçişleri Bakanlığı ve EGM Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca İl Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde usulsüz dinlendiği iddia edilen 7 telefon ile ilgili araştırma yapıldığı ve bunun 23 Mayıs 2014 tarihinde sona erdiği belirtildi. ,

Skandal ifadeler ise yazının bundan sonraki kısmında yer aldı. Vali Tuna, 'Araştırmalar kapsamında ifadesine başvurulan ve halen İstihbarat Şube Müdürü olan Seyit Ahmet Dikici'nin gerçeklerin ortaya çıkarılması için samimi bir şekilde çalıştığı göreve atandığı 7 Ekim 2013 tarihinden itibaren usulsüz çalışmaları sonlandırdığı ve paralel yapı ile mücadeledeki başarılı çalışmaları tarafımdan izlenmektedir' ifadelerine yer verdi.

DİKİCİ’NİN ZARAR GÖRMEMESİNİ…

Vali Tuna yazının sonunda ise Dikici’ye dokunulmamasını istedi. Tuna, resmi yazıda şu sözlere yer verdi: 'Bahse konu şube müdürü Seyit Ahmet Dikici'nin soruşturmalar neticesinde zarar görmemesi hususunun değerlendirilmesini önemle arz ederim.'

Dikici uzun zamandır Eskişehir İstihbarat Şube'de görev yapıyor. Birçok dinleme kararında imzası olan Dikici'nin bizzat Vali tarafından resmi yazıyla korunmak istenmesi “yargıyı etkilemeye teşebbüs” tartışmasını gündeme getirdi.

BÜYÜKANIT KULLANDI

Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Şemdinli Kitabevi’ni bombalayan astsubaylar hakkında ''Tanırım iyi çocuktur” demişti. Büyükanıt hakkında adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Metin ARSLAN - MİLLET GAZETESİ
<< Önceki Haber Eskişehir Valisi'nden İçişleri Bakanlığı'na ilginç yazı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER