Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde gergin tören... 'Rektör istifa' sloganları atıldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesinde düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenler için üniversite kampüsünde tören düzenlendi. Törende gergin anlar yaşandı. Rektörün istifası istendi.

SHABER3.COM

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesinde düzenlenen silahlı saldırının ardından hayatını kaybeden 4 akademisyen için üniversitede tören düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak ve Araştırma Görevlisi Yasir Armağan Araştırma Görevlisi Volkan Bayar'ın silahlı saldırısında hayatını kaybetmişti. Otopsi işlemlerinin ardından cenazeler tören için üniversite bahçesine getirildi, bu esnada gözyaşları sel oldu.

Törenin olacağı alan geniş güvenlik önlemleri alınırken, alan öğrenciler ve öğretim üyeleri ile cenaze yakınları tarafından dolduruldu. Cenazelerin başında bekleyen aileler dua ederek, uzun süre tabuta sarıldı. Tören sırasında aile yaşanan olay nedeniyle üniversite yönetimine büyük tepki gösterdi. Cenaze için tören alanında bekleyen bazı aileler, yakınlarının korunamadığını iddia ettiler. Tören yerine cenazelerin kendilerine verilmesini isteyen aileleri Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ve diğer yetkililer ikna ve teselli etmeye çalıştı. Ailelerden birinin yakını "Yazıklar olsun, lanet olsun ölünce yanımıza geliyorlar!"  diye isyan etti. İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından yapılan duanın ardından cenazeler memleketlerine gönderildi.

Cenaze töreninde, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen ve çok sayıda akademisyen acılı aileleri yalnız bırakmadı.




<< Önceki Haber Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde gergin tören... 'Rektör... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER