Eski Enerji Bakanı Yıldız'dan kelepçe yorumu


AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Manisa'da gözaltına alınan başörtülü kadınlara, avukatlara ve diğer kişilere kelepçe takılmasıyla ilgili konuştu. Yıldız, konuyla ilgili bir soruya, "Başörtüsü öz varlığımızdır. Bize, hangi olayla buna yabancılaştırmaya çalışan bir yapı olursa olsun, bunun karşısında olduğumuzu söylememiz lazım." dedi.

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin TBMM'de kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda AK Parti Kayseri Milletvekili ve eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız kaydını yaptırdı. 1 Kasım seçimlerinin ülkeye hayırlı olmasını temenni eden Yıldız, geçen hafta itibariyle 14. yıla girdiklerini söyledi. 4. dönem milletvekilliği yapacağını dile getiren Yıldız, odaklarında vatandaşın kendisi ve onlara yapılacak hizmet olduğunu ifade etti.

13 yıllık hafızasıyla beraber yapılacak bütün işlemlerin Türkiye'nin gelişmesine, 2023 yılı hedeflerine daha büyük katkılar koyacağına inandığını belirten Yıldız, bütün vatandaşların ümitli olmasını istedi. Türkiye'nin birçok zorluğu geçtiğini kaydeden Yıldız, "İnşallah bir kısım Türkiye'nin üzerindeki kamburların da zorlukların da çok rahatlıkla aşılabileceğine inanıyorum." dedi.

Suriye'ye kara operasyonu tartışmalarının hatırlatılması üzerine Yıldız, konuya ilişkin Başbakan'ın açıklamaları olduğunu ve buna ekleyeceği bir cümle olmadığnı söyledi. Türkiye'nin kendi güvenliğini, sınır güvenliğini korumak için aldığı bütün kararları uygulayabilecek güçte olduğunu dile getiren Yıldız, "Türkiye'nin coğrafyasından kaynaklanan avantajları, Türkiye'nin hemen yanı başındaki insanlık dramlarını, iç savaşları çok rahatlıkla kendi ülkesi açısından yönetebilecek güce sahiptir." diye konuştu.

ESKİ BAKANIN, BAŞÖRTÜLÜ BAYANA KELEPÇE YORUMU

Manisa'da gözaltına alınan başörtülü kadınlara, avukatlara ve diğer kişilere kelepçe takılmasıyla ilgili bir soruya eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Asıl bu özgürlüğü getiren ve Türkiye'de özgürlükler alanını genişleten bir hükümetiz. Başörtüsü bizim kendi öz varlığımızdır. Bu açıdan bize hangi olayla buna yabancılaştırmaya çalışan bir yapı olursa olsun, bunun karşısında olduğumuzu söylememiz lazım. Türkiye bir hukuk devleti ve hukukla alakalı temel prensipleri konuşmanın daha doğru olacağı kanatindeyim." karşılığını verdi.

Doğalgaza zam konusunda da Yıldız, ilgili bakan arkadaşın konuya ilişkin bütün çalışmaları yaptığını ve son derecede iyi yönetildiğini söyledi. Bütün çalışmalarda vatandaşın odak nokta olduğunu belirten Yıldız, hizmet alanlarının kendileri olacağını vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber Eski Enerji Bakanı Yıldız'dan kelepçe yorumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER