Trump'ın eski avukatı Cohen'den yeni ifade

Rusya soruşturmasında savcılarla işbirliği yapan Michael Cohen, eski müvekkili Donald Trump'ın kredi almak için mal varlığını abarttığını beyan etmişti. New York Times gazetesinin haberine göre, New York Başsavcısı Letita James'in, Donald Trump'ın iş anlaşmaları üzerine inceleme başlattı.

SHABER3.COM

New York Başsavcılığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın eski avukatı Michael Cohen'in geçen ay ABD Kongresi'nde verdiği ifadede, Trump'ın bankalardan kredi almak için "mal varlığını abarttığını" söylemesi üzerine soruşturma başlattı.

New York Times gazetesinin haberine göre, New York Başsavcısı Letita James'in, Donald Trump'ın iş anlaşmaları üzerine inceleme başlattı.

İsmi açıklanmayan kaynak, Deutsche ve Investors bankalarına, Trump'ın özellikle emlak projelerini kapsayan iş bağlantıları kayıtlarıyla ilgili bilgi almak için mahkeme celbi çıkarıldığını aktardı.

Mahkeme celbinin Trump'ın kredi başvuruları, emlak ipotekleri, kredi tahsisleri ile Trump'a ait Washington'daki Trump International Hotel, Chicago ve New York'taki binalar ve Miami bölgesindeki bir golf sahası ile ilgili belgeleri içerdiği kaydedildi.

RUSYA SORUŞTURMASINDA HAPİS CEZASI ALDI

Rusya soruşturmasından dolayı hapse girmesi kesinleşen Trump'ın eski özel avukatı Cohen, geçen ay ABD Kongresi'nde verdiği ifadede, Trump'ın bankalardan kredi almak için mal varlığı beyanlarında servetini abarttığını, ancak vergi ödemelerinde ise düşük gösterdiğini ifade etmişti.
<< Önceki Haber Trump'ın eski avukatı Cohen'den yeni ifade Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER