Eski AKP yöneticisi: Bir aya kadar Davutoğlu yeni partiyi kuruyor

AKP'nin büyükşehirlerde ve Anadolu'da birçok ili kaybetmesinin ardından parti içi muhalefet hareketlendi.

SHABER3.COM

artigercek.com'dan Can Bursalı'nın kulis haberine göre 'Yerel seçimden sonra AKP içindeki muhalifler eski Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde yeni bir oluşuma hazırlanıyor' iddiası, hareketin içinde yer alacak bir isim tarafından doğrulandı.

'BAKANLIK YAPAN BİR ÇOK İSİM DE YER ALACAK'

Geçmişte AKP'de Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan isim, yeni siyasi hareketin bir ay içinde programını Türkiye'ye duyuracağını ve Ahmet Davutoğlu'nun harekete liderlik yapacağını belirtti. AKP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı, Ali Babacan'ın da başka bir parti çalışması içinde olduğu iddiasının gerçek olmadığını, Babacan'ın yeni bir oluşum yerine Davutoğlu'nun başında olduğu harekete katılabileceğini ifade etti. Eski AKP Genel Başkan Yardımcısı, geçmişte AKP'den bakanlık yapmış bir çok ismin de yeni oluşumda yer alacağını ifade etti.

'CHP'DEN, MHP'DEN VE İYİ PARTİ'DEN DE KATILIMLAR OLACAK'

Hareketin bir ay içinde topluma duyurulacağını ifade eden eski AKP Genel Başkan Yardımcısı, iki aya kadar ise Cumhuriyet Halk Partisi'nden, MHP'den ve İYİ Parti'den isimlerin de Davutoğlu'nun liderliğindeki harekete katılacağını öne sürdü.

'MİLLET AK PARTİ'YE 'BEN SANA BU ÜLKEYİ TEK BAŞINA YÖNETTİRMEM' DEDİ'

Yerel seçime ilişkin değerlendirmede de bulunan eski AKP Genel Başkan Yardımcısı, "Millet AK Parti'ye 'Sana bu ülkeyi tek başına yönettirmem' dedi" ifadelerini kullanırken, CHP'nin İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Antalya gibi kentleri rakibinin elinden almasına ilişkin şu yorumu yaptı:

SEÇİM SONUCU CHP'NİN DEĞİL KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞARISI'

"Seçim sonucu, CHP'nin değil, Kemal Kılıçdaroğlu'nun başarısıdır. CHP'nin Parti Meclisi Kılıçdaroğlu'na müsaade etseydi, CHP bir kaç il daha kazanıp, puanını biraz daha yukarı taşıyabilirdi. Millet de CHP'ye çok açık bir mesaj vererek, 'Partini uç fikirlerden arındırıp merkeze yaklaştırırsan ben sana Bolu'yu, Kırşehir'i bile kazandırırım' dedi" 

'CUMHUR İTTİFAKI'NIN KAZANANI MHP'DİR'

Seçimin bir diğer kazananının MHP olduğunu belirten eski MKYK üyesi, "Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın kazananıdır. AK Parti'yle yarıştığı hemen hemen her yerde belediyeleri kazanmıştır" ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Eski AKP yöneticisi: Bir aya kadar Davutoğlu yeni partiyi... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER