Eşini ziyarete ilk kez gidiyordu, tutuklandı!

Daha gönce gözaltındaki ve tutuklu kişilere ağır işkencelerle gündeme gelen Kars’ta yeni bir zulüm yaşandı.

SHABER3.COM

Ankara Sincan Cezaevi’nde tutulan eşini ziyarete giden Nagihan Gökçe’nin cezaevi girişinde gözaltına alındığında ortada kalan 5 çocuğun yer aldığı video kaydı, vicdanı taşlaşmamış herkesin yüreğine ateş gibi düşmüştü.

Hemen hemen her gün yaşanan yeni hadiseler kadınlara yönelik sistematik bir eziyet politikası güdüldüğüne dair şüpheleri arttırıyor. Her sabah farklı bir ilden, doğum için hastaneye yatan bir bayanın Hizmet hareketine yönelik soykırım operasyonlarında gözaltına alınmaya çalışıldığında dair haberler geliyor.

Benzer şekilde mağdur edilen annelerden birisi de Kars Cezaevinde tutuklu olan Ayfer Yavuz. Darbe tiyatrosu sonrası Temmuz ayında tutuklanan eşi Emre Yavuz’u ziyarete giden Ayfer Yavuz ceza evi girişinde gözaltına alınıp tutuklandı.

Ayfer Yavuz darbe tiyatrosu yaşandığında ikinci çocuğuna hamile idi. Eşi tutuklandığında doğumuna az bir süre kaldığı için de ziyarete gidememişti. Doğumdan sonra da iyileşene kadar eşini ziyaret edemedi. Ayfer Yavuz, 4.5 aylık minik bebeğini eşine ilk kez göstermek için 23 Ocak günü aktarmalı olarak Muğla’dan Kars’a uçak bileti aldı. 4 yaşında kızı Zeynep ve 4.5 aylık bebeği ile Kars’a gelen Ayfer Yavuz cezaevine ulaştı. Kapıdaki işlemleri tamamlandıktan sonra eşi ile görüşeceği salona geçmek için göz taramasına girdi. Tam bu esnada hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesi ile Jandarma tarafından gözaltına alındı.

6 aydır ilk defa görmek için geldiği Kars’ta ziyaret dahi gerçekleşmeden gözaltına alınan Ayfer Yavuz Iğdır Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılıp tutuklandı. Bu sefer başka bir skandal yaşandı. Anne bakımına muhtaç 4.5 aylık bebek, Ayfer Yavuz ile birlikte cezaevine alınmak istenmedi. Ancak yanında bulunan dede Hüseyin Yavuz isyan edince cezaevi yetkilileri bebeği annesine vermeyi kabul ettiler.

Ayfer Yavuz bebeği ile Kars T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunuyor. Koğuşunda 35 kişi olduğu ve bebeği için hijyenik bir ortam olmadığı öğrenildi. Ayfer ve Emre Yavuz çiftinin kızları ise annesiz ve babasız kalarak dedesi Hüseyin Yavuz’a teslim edildi. Darbe tiyatrosunun mağduru küçük Zeynep’in her gün dedesine annesinin ne zaman geleceğini sorduğu ifade edildi.
<< Önceki Haber Eşini ziyarete ilk kez gidiyordu, tutuklandı! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER