Erzurum'da 'balıkçılığa uygun su kaynaklarının tespiti' toplantısı


Akarsu kaynakları bakımından zengin olan Erzurum'da balıkçılık sektörünün canlandırılması amacıyla Veteriner Kontrol Enstitüsü'nde 'Balıkçılığa uygun su kaynaklarının tespiti' toplantısı düzenlendi.

Tarıma stratejik yaklaşım ve rekabetçi bir sektör oluşturmak amacıyla önceki aylarda oluşturulan Erzurum Tarım Konseyi, zengin akarsu kaynaklarının verimli değerlendirilmesi amacıyla balıkçılığa el uzattı. Bu amaçla Veteriner Kontrol Enstitüsü'nde, 'Erzurum ilinde balıkçılığa uygun su kaynaklarının tespiti' konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, KUDAKA, Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, DSİ 8. Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü ve Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü temsilcileri katıldı. Toplantıda mevcut akarsu kaynaklarının durum değerlendirmesi yapılarak su ürünleri yetiştiriciliğinde yapılabilecek çalışmalar ele alındı. Tarla balıkçılığı, kanal balıkçılığı, akarsu balıkçığı, göl-gölet balıkçılığının uygulanabilirlikleri görüşülüp, somut çözümler ele alındı. Söz konusu toplantıda ayrıca; balıkçılık için uygun su kaynaklarının tespit edilerek kapasitelerinin belirlenmesi, örnek bir işletme fizibilite raporunun hazırlanması, DAP Bölge Kalkınma İdaresince su ürünleri işletme tip projelerinin oluşturulması, su ürünleri yetiştiriciliği için kaynak ve kapasite envanterinin oluşturulması kararları alındı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, yatırımcılara ve mevcut üreticilere hazır veri üreterek yönlendirici olmak istediklerini söyledi Akar, tarımsal üretimde son zamandaki yaşanan gelişmelere paralel olarak su ürünlerinde de gelişme kat etmek istediklerini belirtti. Şehir ekonomisine katkı amaçlı çalıştıklarına dikkat çeken Akar, "Bütün amacımız şehir ekonomisine pozitif bir katkı sunmak. Akarsu kaynakları bakımından zengin bir şehiriz. Denizimiz yok ama balığımız. Bu zengin potansiyeli ekonomiye reel olarak kazandırmak için çalışmalarımıza hız verdik." diye konuştu
CİHAN
<< Önceki Haber Erzurum'da 'balıkçılığa uygun su kaynaklarının tespiti'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER