Eski bakan yol gösterdi

Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanması Türkiye'de kendisini tutuklayan ve şu anda cezaevinde bulunan emniyet ve adliye mensuplarının akıbetinin ne olacağı sorusunu akıllara getirdi.

Eski bakan yol gösterdi

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarının kilit ismi İran asıllı işadamı Reza Zarrab, Miami’de İran’a yaptırımları ihlal ederek ABD’yi dolandırmak, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklama suçlamalarından tutuklandı. 

Bu tutuklama ile birlikte şuan cezaevinde bulunan ve 17 Aralık soruşturması kapsamında Reza ZarrabTürkiye'de tutuklayan emniyet ve adliye mensuplarının durumu merak konusu oldu.

Turizm eski bakanı Ertuğrul Günay, Twitter'daki hesabından 17 Aralık soruşturmasını başlatan emniyet ve yargı mensuplarının tahliye edilmeleri gerektiğini belirtti.

Günay attığı tweette, "Türk Adliyesinin bu aşamada yapması gereken, yolsuzluğu soruşturan güvenlik ve adliye mensuplarını tahliye etmektir" dedi.

Bu tutuklamanın ardından ilginç bir gelişme meydana geldi.

4 Nisan'da Zarrab Amerika'da, 17 Aralık'ta kendisini yakalayan ve şu an cezaevinde tutuklu bulunan polisler de Türkiye'de aynı gün hakim karşısına çıkacak.


<< Önceki Haber Eski bakan yol gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER