Eren Keskin ve Reyhan Çapan'a 7.5'ar yıl hapis cezası verildi

Özgür Gündem gazetesinin eski genel yayın yönetmeni ve Gözaltında Cinsel Taciz ve Tecavüze Karşı Hukuki Yardım Bürosu'nun kurucusu Eren Keskin’e ve gazetenin Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan'a TCK 301. ve TCK 299. maddeden ayrı ayrı 7.5 yıl hapis cezası verildi.

SHABER3.COM



PKK propagandası yaptığı iddiasıyla 29 Ekim 2016'da çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yazar ve yöneticilerinin yargılandığı dava kapsamında hapis cezası verilen Keskin için devam etmekte olan 143 dava daha bulunuyor.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla Özgür Gündem gazetesi eski Eş Genel Yayın Yönetmeni Avukat Eren Keskin ve Hüseyin Aykol ile gazetenin Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan ve gazetenin muhabiri Ersin Çaksu hakkında açılan davanın karar duruşmasına Keskin, Çapan, Çaksu ve Aykol'un katılmadı. Mahkeme hakimi, Keskin ve Çapan'a ayrı ayrı 3 yıl hapis cezası verirken cezada 1/6 oranında artırım yapan mahkeme heyeti cezayı 3 yıl 6 aya çıkardı. 3 yıl 6 aylık cezayı da 1/2 oranında arttıran mahkeme, 5 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, Çaksu'ya da aynı suçtan 1 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Cezada 1/6 oranında indirim yaparak, 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Gazetenin Eş Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol ise aynı suçtan 1 yıl hapis cezası aldı. 1/6 oranında artırım yapılarak 1 yıl 2 ay hapse, bu da 1/4 oranında artırım yapılarak 1 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına dönüştürüldü. Burada da 1/6 oranında indirim yapan mahkeme 1 yıl 3 ay 12 gün hapis cezası verdi. Çaksu ve Aykol'un cezası ise ertelendi. 

Kendisiyle ilgili verilen karara ilişkin konuşan Keskin, “Benim hakkımda hem para cezaları hem de çok sayıda hapis cezası var. Ben sadece bir gazetenin yazı yazma özgürlüğünü, ifade özgürlüğünü savundum. İfade özgürlüğünü savunmanın bedelinin bu kadar ağır olduğu bir coğrafyada insan haklarından söz etmek mümkün değil. Üstelik bu yazıların hiç birini ben yazmadım. Başkalarının yazıları. Başkalarının yazılardan bizlerin ceza alması, hiç kimsenin ceza almasını savunmuyorum. Düşünce özgür olmalı ama bu Türkiye’nin altına imza attığı uluslararası sözleşmelere ne kadar aykırı davrandığının çok açık bir göstergesidir. Avrupa Birliğini göreve çağırıyorum.” dedi.

Keskin’e daha önce birçok kez para cezası verilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları da avukat olan Keskin’in barodan çıkartılması için başvuruda bulunmuştu.

Keskin bütün para cezalarına ve kendisine yapılanlara karşı; “Yurtdışına gitmek yerine hapse gireceğim” açıklamasında bulunmuştu.

Keskin, mahkeme kararını twitter üzerinden paylaşarak tepki gösterdi.
<< Önceki Haber Eren Keskin ve Reyhan Çapan'a 7.5'ar yıl hapis cezası verildi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER