Erdoğan'la Obama telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasındaki telefon görüşmesinin içeriğine ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Erdoğan'la Obama telefonda görüştü

Görüşmenin içeriğine ilişkin yapılan açıklamada, "ABD Başkanı Obama, İstanbul'daki menfur terör saldırısını şiddetle kınayarak Türkiye ile yakın dayanışma içinde olduklarını vurguladı. Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesi ve Rusya ile ilişkilerin yeniden canlandırması için atılan cesur adımlardan dolayı ABD Başkanı Obama'nın Cumhurbaşkanımıza tebriklerini iletti" denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından görüşmenin içeriğine ilişkin şu ifadelere yer verildi: "ABD Başkanı Obama, İstanbul'daki menfur terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, Türkiye ile yakın dayanışma içinde olduklarını vurguladı. Sayın Obama, Cumhurbaşkanımıza ve onun şahsında tüm Türkiye halkına taziye dileğinde bulundu. Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesi ve Rusya ile ilişkilerin yeniden canlandırılması için atılan cesur adımlardan dolayı ABD Başkanı Obama'nın Cumhurbaşkanımıza tebriklerini ilettiği görüşmede, bu gelişmelerin terörle mücadeleyi güçlendireceğine de değinildi. Sayın Cumhurbaşkanımız da duyarlılığından dolayı Sayın Obama'ya teşekkürlerini iletti."
<< Önceki Haber Erdoğan'la Obama telefonda görüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER