Erdoğan'ın İstanbul korkusu depreşti: Referandumda İstanbul'u kaybedince üzüldüm

Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada 16 Nisan Anayasa referandumu sonuçlarından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Bilindiği gibi 2017 halk oylamasında İstanbul’da yaklaşık 4.5 milyon oy ile yüzde 48.6 düzeyinde bir ‘evet’ oranına ulaşmıştık. O zaman üzüntülüydüm. Çünkü biz yüzde 48.6 ile sandıklardan çıkmamalıydık." dedi. Erdoğan CHP'ye 1993 yılına 39 kişinin yaşamını yitirdiği Ümraniye'deki metan gazı patlaması üzerinden de yüklendi.

SHABER3.COM

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AKP İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi'nde konuştu.

Erdoğan, 16 Nisan Anayasa referandumu sonuçlarından duyduğu rahatsızlıdığı dile getirerek, "24 Haziran’da Türkiye hem yeni yönetim sistemine göre görev yapacak cumhurbaşkanını seçecek, hem de meclisin 600 üyesini belirleyecek. İstanbul 24 Haziran’ın belirleyicisi olacak. İstanbul ne derse Türkiye onu der. Bilindiği gibi 2017 halk oylamasında İstanbul’da yaklaşık 4.5 milyon oy ile yüzde 48.6 düzeyinde bir ‘evet’ oranına ulaşmıştık. O zaman üzüntülüydüm. Çünkü biz yüzde 48.6 ile sandıklardan çıkmamalıydık. Çünkü bu İstanbul’a bizim aşkımızla mukayese edilebilecek başka aşık yoktu. Bu 48.6 önemli bir başarı ama beklediğimizin çok uzağında. AK Parti için İstanbul’un çıtası çok daha yüksektir. Öyle olmak zorundadır. Aksi takdirde Türkiye genelinde hedeflediğimiz düzeye çıkamayız. İyi bir çalışmayla oyumuzun üzerine 1.5 milyon rahat koyabileceğimize ben inanıyorum" diye konuştu.

"BAKIYORSUN YOLUN SAĞI SOLU YEMYEŞİL..."

Şimdi şuradan çıkıyorsun. Arabana biniyorsun. Bakıyorsun yolun sağı solu yemyeşil. 
Eskiden Amerika'ya filan Avrupa'ya gittiğinizde bakardık yolun sağı solu hem yeşil. Her taraf orman. Onların arasından yemyeşil. Hans yapıyor, George yapıyor, biz niye yapmıyoruz. Biz de bunları yaptık.

Bu şehrin en büyük projesi Kanal İstanbul olacak. Bu dünya projesidir. Bununla dünyaya mesajımızı vereceğiz. Yeni dönemde inşasına başlayacağız.

"39 VATANDAŞIM İSTANBUL'DA ÖLDÜ" 

1994'te İstanbul'u susuzluktan kurtardık. Ben de halkımdan bir şeyler istiyorum. İnanıyorum ki halkımız gereğini yapacaktır. Çünkü CHP susuzluk demektir. O zaman İstanbul'da CHP iktidarı vardı. Onlar bizi susuz bıraktılar. Ümraniye'de çöplük patladı. 39 vatandaşım benim İstanbul'da öldü. Çünkü 39 vatandaşım benim Ümraniye'de öldü. CHP çöplük demektir. Şimdi biz oraları pırıl pırıl yaptık.


<< Önceki Haber Erdoğan'ın İstanbul korkusu depreşti: Referandumda İstanbul'u... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER