Erdoğan'ın gözdeleri Muhtarlara AKP şoku

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık Saray’da ağırladığı muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesi teklifi AKP’nin oylarıyla reddedildi.

Erdoğan'ın gözdeleri Muhtarlara AKP şoku

AKP, muhtarların özlük haklarını genişletecek ve muhtarlıkların temel masraflarının devlet bütçesinden karşılanmasını sağlayacak teklife hayır oyu verdi. CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, aylığı 1300 lira olan muhtarların, yaklaşık 450 Lirayı bulan sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından karşılanması için kanun teklifi vermişti.

Muhtarların demokrasinin en temel organı olduğunu belirten Milletvekili Kazım Arslan, “Yerelde muhtarları güçsüz bırakan, temel ihtiyaçlarını dahi karşılamayan bir anlayışın demokrasi açısından büyük bir sorun taşıyor” dedi.

6360 sayılı Büyükşehir Kanunu'yla 34 bin 500 adet olan köyün 16 bin 82 tanesinin kapanıp mahalleye dönüştüğünü belirten Arslan,

“Bugün muhtarlık, icracı olmaktan çıkarılmış ve ricacı olan, belediye başkanlarının, belediyenin kapısında bekleyen konuma düşürülmüştür. Bunlar yetmemiş, aynı zamanda daha önce köylünün gayretleriyle yapılmış olan birçok mülkiyeti, hangi belediye sınırları içindeyse onun mülkiyetine geçmek elinden alınmıştır. Hatta köyü mahalleye dönüşen birçok muhtar, kendi mülkiyetinin içinde kiracı durumuna düşmüş ya da açıkta kalmıştır” dedi.

“SARAY’DA DAVET AMA SGK PAYI YOK”

Muhtarlarımızın özlük haklarının genişletilmesi ve temel giderlerinin devletçe karşılanması yönündeki teklifimiz, AKP’nin oylarıyla Parti'nin oylarıyla reddedilmiştir diyen Arslan şöyle devam etti:

“Sormak isterim: Büyükşehir Yasasının değişmesinden sonra yetkileri azaltılan mahalle ve köy muhtarlarımızın çalışma oda ve binalarının teslimi ne zaman yapılacaktır? Muhtarlarımızı sürekli saraya davet ediyorsunuz, ziyafetler veriyorsunuz da neden özlük haklarını vermiyorsunuz, günlük giderlerini neden karşılamıyorsunuz.”
<< Önceki Haber Erdoğan'ın gözdeleri Muhtarlara AKP şoku Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER