Erdoğan'ın 'ezan' sözlerinden sonra sokağa çıkanlara polis müdahale etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılan kadınları 'ezana terbiyesizlik ettiler' sözleriyle hedef göstermesinin ardından, bir grup Taksim'de sokağa çıktı.

SHABER3.COM

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim mitinglerinde kullandığı dilin sokağa yansıması tehlikeli boyutlara ulaştı.

Adana'da konuşan Erdoğan, polisin tüm saldırı ve engellemelerine rağmen kitlesel bir şekilde gerçekleşen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü 'Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılan kadıları, 'ezana hakaret' etmekle suçlayıp, hedef göstermesi sokağa yansıdı.


ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİN ARDINDAN SOKAĞA ÇIKTILAR 

Erdoğan'ın, "Bu bayrağa,ezana tahammülü olmayanlarla karşı bir ittifakla seçime giriyoruz. Güyya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup Ezan-ı Muhammediyeye terbiyesizlik ettiler. Biz gönüller kazanmak için çalıştığımızı söylüyoruz. Onlar ise bayrağımıza ve ezanımıza saygısızlık yaparak istikbalimize saldırıyorlar. Bunların tek ittifakı ezan, bayrak düşmanlığıdır" ifadelerinin ardından İstanbul Taksim'de sokağa çıkan bir grup sarıklı ve cübbeli gösterici, "ezana uzanan eller krilsın' sloganı atarak tarla başından taksime doğru yürümeye başladı.

Bir müddet tarlabaşı caddesini trafiğe kapatan gruba polis müdahale etmedi. Yoldaki araçlara da saldıran sarıklı ve cübbeli grup polisin müdahalesinin ardından İstiklal caddesine doğru yöneldi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Adana mitinginde yaptığı konuşmada, 8 Mart’ta ezanın ıslıklandığını iddia ederek kadınları şu sözlerle hedef göstermişti:

“Taksim’de CHP ve HDP’nin öncülüğünde güya Kadınlar Günü için bir araya gelen bir grup, ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik ettiler. Bunların tek ittifakı ezan bayrak düşmanlığıdır. Bazı değerler var ki bunlara saldıranlara saygı duymamız mümkün değil. Bu ülkede millet düşmanı, bayrak düşmanı, ezan düşmanı, vatan düşmanı, devlet düşmanı kim varsa hepsinin karşısında olmak namus borcumuzdur. Bu mesele siyaset meselesi değildir, bizatihi onur meselesidir. Eğer biz 3-5 oy için onlara göz yumarsak ecdadımızın da evlatlarımızın da yüzüne bakamayız. Onun için bu ezan ve bayrak düşmanları ile sonuna kadar mücadele edeceğiz."
<< Önceki Haber Erdoğan'ın 'ezan' sözlerinden sonra sokağa çıkanlara... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER