Erdoğan'ın eski koruması Van’dan aday adayı oldu

Erdoğan'a yakın isimler AKP'den aday adaylığı başvurusunda bulunmaya devam ediyor. İçlerinden birininse ilginç özellikleri var

Erdoğan'ın eski koruması Van’dan aday adayı oldu

1 Kasım seçimleri öncesi AKP'den aday adaylığı başvurusunda bulunan kişiler arasında bazıları dikkati çekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın bir AKP grubu oluşturma çabası dikkati çekerken Erdoğan'ın dört ay hapis yattığı Kırklareli Pınarhisar cezaevinde yakın korumalığını yapan Mehmet Rüştü Karabıyık yeni dönemde Van'dan aday adayı oldu.  

Aslen endüstri Mühendisi olan Karabıyık daha önce İstanbul Belediyesine ait bazı şirketlerde üst düzey yöneticilik yaptı. 

Karbıyık'ın  bir başka özelliği daha var. Facebook paylaşımlarına göre M.Rüştü Karabıyık  2004-2006 yılları arasında Irak’ın kuzeyinde peşmergelerle yakın ilişki içinde bulundu. Burada Karabıyık’a verilen belgede açıkça ‘Hevalgeri’ rütbesi yazarken bu rütbenin Kuzey Irak üst düzey yönetiminin korumalarına verilen bir ünvan olduğu belirtiliyor. Kuzey Irak ile petrol anlaşmalarının düzenlenmesinde de adı geçtiği belirtilen Rüştü Karabıyık’ın hangi sıfatla bu süreçlerde yer aldığı ise bilinmiyor.


<< Önceki Haber Erdoğan'ın eski koruması Van’dan aday adayı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER