Erdoğan'ın dün 'bedel ödeyecek' dediği Yavaş'a bir flaş soruşturma daha!

Hükümete yakınlığıyla bilinen A Haber kanalı, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkında "müstehcen görüntü bulundurmak" ve "suçu yetkiliye bildirmemek" suçlamasıyla soruşturma açıldığını duyurdu.

SHABER3.COM

Havuz medyasından A Haber kanalı, İyi Parti ve CHP'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkında "müstehcen görüntü bulundurmak" ve "suçu yetkiliye bildirmemek" suçlamasıyla soruşturma açıldığını duyurdu.

Mansur Yavaş hakkında 600 bin dolarlık senedin tahsili için ihtilafa düştüğü iş insanı Necmettin Kesgin'in şikâyeti üzerine 'görevi kötüye kullanma' ve 'kişilerin huzur ve sükununu bozmak' iddiasıyla seçime sayılı günler kala iddianame düzenlenmişti. İddianame, Ankara Batı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti. 

Mansur Yavaş, Kesgin'in "çocuk istismarına yönelik belge bulundurduğunu" açıklamıştı.

A Haber'den İlter Yeşiltaş, soruşturmayı şöyle anlattı:

"Necmettin Kesgin'e ait olduğu iddia edilen bilgisayarda çocuk istismarına ilişkin görüntüler olduğu iddia edilmişti. Kesgin'in o bilgisayarın ve görüntülerin kendine ait olmadığını iddia etmişti. O bilgisayarın Mansur Yavaş'ın elinde olduğunu iddia etmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da 'müstehcen görüntü bulundurmak'tan soruşturma başlattı."

Kesgin'in 'çocuk istismarı' davası bugün

Öte yandan Necmettin Kesgin bugün hâkim karşısına çıkıyor. Kesgin’in “Çocuk istismarına yönelik belge bulundurma” suçundan yargılanacağı öğrenildi.
 
Bugün Ankara 22. Asliye Mahkemesi’nde görülecek davanın ilk duruşmasına milletvekillerinin de katılması bekleniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın çocuk istismarına yönelik belge bulundurulmasına yönelik bu davaya müdahil olup olmayacağı hakkında ise bir açıklama yapılmadı.

Erdoğan dün "Bedelini ödeyecek" dedi

 Tayyip Erdoğan, dün Yavaş'la ilgili olarak şunları söylemişti:

"Bu belgelerin ortaya çıkması, yargının Sayın Yavaş'la ilgili vermiş olduğu karar kenara konulacak bir şey değil. Bu seçime böyle girebilse dahi seçimden sonra bunlar milletin önüne gelecek, milletin önüne geldiği zaman burada çok ciddi bir bedeli kendisi ödeyeceği gibi Ankaralılara de ödetme durumuna düşürür."
<< Önceki Haber Erdoğan'ın dün 'bedel ödeyecek' dediği Yavaş'a bir... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER