Erdoğan'ın '7 dakikada çeyrek domuz yemiş' dediği fotoğrafa açıklama

Tayyip Erdoğan'ın AKP grup toplantısında 'bakın eşi 7 dakikada domuzu bitirmiş' diyerek hedefe oturttuğu CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, konuya açıklık getirdi, hakkında yöneltilen eleştirilere de yanıt verdi.

SHABER3.COM

Erdoğan'ın sözlerine maruz kalan Kaftancıoğlu, bu eleştiriler konusunda açıklama yapmak zorunda kaldığı için özür dileyerek sözüne başladı. Kaftancıoğlu, eşinin sosyal medyada paylaştığı 'domuz' fotoğrafıyla ilgili olarak şunları söyledi:

''EŞİMİN KARŞISINDA OTURAN ARKADAŞININ YEDİĞİYDİ''

*"Şu resmi karşınıza getirmekten utanç duyuyorum. Benim durduğum  ve yaptığım siyasi mücadele kimlerin ne yediğine ne içtiğine neye inandığıyla değil insanların hak ve özgürlükleri çerçevesinde neyle mücadele ettiğidir. Sevgili eşimin paylaştığı fotoğraf var. Söylemeyi ayıp sayarak bir detaya dikkatinizi çekeceğim. Çatal ve bıçağın şeklinden karşıdakinin olduğu var. Yurt dışından bir arkadaşı… Bu görseli paylaşan eşimin babası öldürülmeden iki gün önce bir parti genel başkanı tarafından hedef gösterilmişti. Ve oğlunun da bu topraklarda gülüp geçeceğimiz bir paylaşım nedeniyle tüm kamuoyunda hedef gösterilmesinin takdirini sizlere bırakıyorum. Bunu ayıp sayıyorum. Bunun AKP genel başkanı tarafından hedef gösterilmesi ayrımcı politikaların geldiği noktayı gösteriyor. Bu paylaşım yerlidir, yersizdir, tartışılır. Askerlerimize yedirilen at etiyle daha çok ilgilenilseydi biz böyle bir ülke olmazdık. Ben eşimin sadece kul hakkı yemesine izin vermem."


'ANNESİNE KÜFREDİLEN GÖRSELİ PAYLAŞTIĞIM İÇİN ERDOĞAN'DAN ÖZÜR DİLERİM' 

''Gezi ile ilgili olarak söylediğim her şeyin arkasındayım. Bir tanesi hariç. Gezi direnişi sayesinde hepiniz gibi ben de bir sürü sosyal medya paylaşımı yaptım. Orada gözümden kaçmış bir şey var. Hepimiz insanız, hepimiz hata yaparız. Orada yaptığım hatayı özür dileyerek paylaşmak istiyorum. Ben sayın Erdoğan'ın annesine küfür olan bir duvar yazısını da paylaşmışım. Bizim için anne olmak ve annelik kutsaldır. Ben hiç kimsenin annesine bir şey dedirtmeyeceğim gibi Erdoğan'ın annesine de bir şey dedirtmem. Sayın Erdoğan'dan özür dilerim. Ama anneleri de meydanlarda yuhalatmayalım, 'Ananı da al git' demeyelim.''

'YALAN MI SÖYLEMİŞİM?'

(15 Temmuz'la ilgili paylaşım) Alın size nur gibi mağduriyet demişim, yalan mı söylemişim arkadaşlar? Kendileri demediler mi 'Bu darbe bizim için Allah'ın lütfu' diye. Hepimiz birlikte yaşamıyor muyuz OHAL'i. 


<< Önceki Haber Erdoğan'ın '7 dakikada çeyrek domuz yemiş' dediği fotoğrafa... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER