Erdoğan'dan donan askerlerle ilgili soru soran Kılıçdaroğlu'na: Elbise filan bunları bize anlatma

Tayyip Erdoğan, Tunceli'de 2 askerin donarak ölmesinin ardından sorumluların ortaya çıkarılıp cezalandırılmasını ve olayın soruşturulmasını isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Erdoğan, askerlerin kıyafetlerinin yeterli olup olmadığını sorgulayan Kılıçdaroğlu'nun 'şehitler üzerinden rant elde etmeye çalıştığını' savunurken "Elbise filan bunları bize anlatma. Bizim askerimizin elbisesinden uyku tuluma kadar hepsi en modern ordulardaki malzemelerdir" dedi.

SHABER3.COM

Erdoğan, sözlerinin devamında CHP lideri için "Zaten bittin, gittin, bir şey yapamayacaksın. Ama dürüst ol. Hiç olmazsa şehitlerimizin üzerinden rant elde etmeye çalışma" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı iddia edilen Melih Gökçek için "İsimler üzerinde spekülasyonları doğru bulmuyorum. Yol ve dava arkadaşım bunun böyle devam edeceğini sanıyorum" dedi.

Elbise filan bunları bize anlatma

Tayyip şunları dedi:
İki şehidimiz oldu. Neydi? Donarak şehit oldular. Bakanımız tüm detaylarıyla anlattı. Yok elbiseleri mi yoktu, yok şusu mu yoktu gibi Bay Kemal buralardan kendisi rant elde etmeye çalışıyor. Benim dedem Sarıkamış’ta tüfeğine sarılı olarak ve donarak şehit oldu. Şehadetin içinde kurşunla şehadete yürümek de donarak şehadete yürümek de var. Elbise filan bunları bize anlatma. Bizim askerimizin elbisesinden uyku tuluma kadar hepsi en modern ordulardaki malzemelerdir. Milleti niye aldatmaya çalışıyorsun? Bu devleti senin küçümsemeye hakkın yok. Bu şehitlerimizin aileleri bu şehadete inanmışlar. Bu noktada bunu biliyorlar. Ama sende bu yok. Bir şey toparlayamayacaksın. Zaten bittin, gittin, bir şey yapamayacaksın. Ama dürüst ol. Hiç olmazsa şehitlerimizin üzerinden rant elde etmeye çalışma.

<< Önceki Haber Erdoğan'dan donan askerlerle ilgili soru soran Kılıçdaroğlu'na:... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER