Erdoğan'dan Davutoğlu'na "Pelikan" mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zamanlaması manidar bir ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, “Pelikancılar” ismiyle bilinen Bosphorus Global ile buluştu. Twitter hesabından buluşmayı duyuran Bosphorus Global, "Yurt dışı faaliyetleri hakkında da bilgi verildi." ifadelerini kullandı.

Yolu açın, Binali Yıldırım geliyor...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un da hazır bulunduğu 1,5 saatlik görüşmeye; Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi Başkanı Süheyb Öğüt ve Öğüt'ün eşi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) içindeki Pelikan yapılanmasının da önde gelen ismi Hilal Kaplan ile Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi Başkan Yardımcısı Ceyhan Aksoy'un da eşlik ettiği aktarıldı. 

Bosphorus Global’in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Başkan Erdoğan müessesemize teşrif buyurdular. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmede Başkan Erdoğan’a müessesemizin @FetoGercekleri, @Yekvucutcom, @DogrusuNe, @FactsofTR, @FactCheckingTR, @ShameChronicles gibi projelerinin yanı sıra yurt dışı faaliyetleri hakkında da bilgi verildi.” ifadeleri yer aldı.

Bu Twitter hesapları ve bilinmeyen daha birçoğu Pelikancılar tarafından yönetiliyor.

Görüşmede isimleri Pelikan yapılanması ile anılan Hilal Kaplan ve eşi Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi Başkanı Süheyb Öğüt ve Başkan Yardımcısı Ceyhan Aksoy da yer aldı.

Tayyip Erdoğan'ın AKP içindeki muhaliflerce Pelikan Çetesi tabir edilen oluşumu ziyareti özellikle yeni parti kurmaya hazırlanan Davutoğlu'na net bir mesaj içeriyor.

PELİKAN GRUBU NEDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan anlaşmazlıklara dair iddialar içeren ve Davutoğlu'nun istifasına sebep olan “Pelikan dosyası” 2016’da yayınlanmıştı.

"Pelikan Dosyası" adıyla Wordpress'te açılan bir blogda Erdoğan ve Davutoğlu arasında yaşanan anlaşmazlıklara dair iddialar medyada geniş yer bulmuştu. 

Makalede Erdoğan "Reis", Davutoğlu "Hoca" olarak tanımlanıyordu. Pelikan dosyasının Cem Küçük, Cemil Barlas, Hilal Kaplan, Haşmet Babaoğlu ve Melih Altınok tarafından hazırlandığı iddia ediliyordu.

<< Önceki Haber Erdoğan'dan Davutoğlu'na "Pelikan" mesajı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER