Erdoğan'dan daha meraklıymış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. AKP'ye "idam cezası çağrısı" yapan Bahçeli, mülteciler ile ilgili de 'insanların seyahat özgürlüğünü kısıtlamayalım' dedi. MHP lideri Şangay Beşlisi tartışmalarına ilişkin de 'Türk birliği öneresinde' bulundu. MHP lideri Tuğrul Türkeş'in "AKP'ye tuzak kuruyor" iddiasına da cevap verdi.

Erdoğan: Daha ileri giderseniz bu sınır kapıları açılır

Bahçeli'den Türkeş'e "tuzak" yanıtı

Konuşmasının başında ekonomik gelişmeleri ve doların önlenemez yükselişini değerlendiren Bahçeli “Aç yatıp aç kalkanlara ‘dövizlerinizi bozdurun’ demek alay etmektir. 

Banka hesapları kabarık kaymak tabaka fedakarlık yapsın. Ekonomik alaboranın külfetini vatandaşların sırtına yüklemek haksızlıktır. Sorunlar ağırdır, saklamaya gerek yoktur. Ekonomideki sorunlar hepimizi ilgilendirmektedir” diye konuştu.

“BATIYA RAĞMEN MÜCADELE SÜRMELİ”

Terörle mücadele operasyonlarına da değinen Bahçeli “Kesemizden çıkmasın, damarımızdan akmasın artık yeter diyoruz. Türk milleti varlığını korurken ağır bedeller vermektedir. El Bab’ta 12 can verdik şehitlerimize rahmet milletimize başsağlığı diliyorum. Terörle mücadeleyi batıya rağmen sürdürmeliyiz. Türkiye meşru müdafasını yapmaktadır. Devlet olmaktan kaynaklanan çıkarlarını savunmaktadır.

İDAM RESTİ

Avrupa Parlamentosu’nun geçtiğimiz hafta aldığı ‘Türkiye ile müzakereleri dondurma tavsiye kararı’na ilişkin de konuşan Bahçeli “AP’nin sefil kararının hukuki bağlayıcılığı olmadığı gibi milletimiz nezdinde de hiç bir hükmü yoktur” dedi.  Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenerek “AP, madem idam cezasını istemiyor o zaman yarından tezi yok AKP idam cezasını TBMM’ye taşımalıdır. El mi yaman bey mi yaman gösterelim” dedi.

ERDOĞAN’DAN DAHA MERAKLIYMIŞ

Bahçeli mültecilerle ilgili de “Suriyeli mültecileri tehdit vasıtası olarak kullanmak elbette çok insani ve adil değildir. Ensar olmanın vakarına bu yakışmayacaktır ancak insanların seyahat özgürlüğünü engellemenin de hiçbir manası olmayacaktır. Bırakalım giden gitsin. ‘Gidenler sağ biz selamet’ diyelim Türkiye’nin Avrupa’nın toplama kampı bekçisi değildir” yorumunda bulundu.

ŞANGAY TEPKİSİ

Bahçeli, Şangay beşlisine de kırmızı ışık yaktı. MHP Genel Başkanı “Biz AB’ye muhtaç olmadığımız gibi Şangay meraklısı da değiliz. Türküz, Türkçüyüz, Turanın sevda ve hedefindeyiz. Ne AB ne Şangay işbirliği. Biz diyoruz ki Türk Birliği” diye konuştu.

TUĞRUL TÜRKEŞ YANITI 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli parti grubu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Hürriyet'en Cansu Çamlıbel'e konuşan Tuğrul Türkeş, MHP lideri Bahçeli’nin AK Parti ile ortaklık dışında bir siyasi stratejisi olabileceğini savunmuş, AK Parti’yi referanduma itmenin Bahçeli’nin erken seçime yönelik bir siyasi tuzağı olabileceğini söylemişti. Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in açıklamalarıyla ilgili bir soruya şöyle yanıt verdi:

"Bir kere okudum değerlendirmeyi AKP’ye bırakıyorum. Özellikle 64. Hükümetin kuruluşu sırasında MHP’nin genel başkan yardımcısı görevini üstlenirken Ahmet Davutoğlu hükümetinin başbakan yardımcısı olma hikayesini Davutoğlu anlatırsa bunu da anlatmış olur" dedi. 


<< Önceki Haber Erdoğan'dan daha meraklıymış Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER