Erdoğan'dan AB'ye: Ne siz bizi yorun, ne de biz sizi...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’yi oyaladığını savunarak, yaşananı ‘zulüm’ diye niteledi.

SHABER3.COM

Macaristan Başbakanı Viktor Orban’la düzenlediği ortak basın toplantısınında konuşan Erdoğan, Türkiye’nin 1963’ten beri AB üyeliği için uğraştığını ama bir sonuca ulaşılamadığını kaydederek, “Ne evet ne hayır. Evet ise evet, hayır ise hayır. Samimi olmak lazım. Ne bizi yorun, ne biz sizi yoralım. Bu kadar açık ve net olmak lazım. Ben siyasette açıklığı, netliği, dürüstlüğü severim. Bu adımı da buna göre atmalıyız. Şu anda sabır noktasındayız. Sonu hayır olur” dedi.

Orban ise Türkiye ile AB arasında birçok fasılın açıldığını ancak kapanmadığını hatırlatarak, “Avrupa’nın artık karar vermesi gerekiyor. Kapsamlı, güvenli ve ekonomik bir işbirliğinde bulunmak istiyor mu? Şu an istemiyor. Avrupa ne yapmak istiyor? Biz Türkiye’yi destekliyoruz. Çünkü güçlü bir Avrupa’yı istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye ile AB arasındaki ilişkiler bir süredir gergin. AB’ye üyelik adına iki taraftan da hiçbir hamle gelmediği gibi, Türkiye’nin AB’ye yönelik tavrı ve AB’den ifade ve basın özgürlüğüne ilişkin gelen raporlar iki tarafı da birbirinden uzaklaştırıyor.
<< Önceki Haber Erdoğan'dan AB'ye: Ne siz bizi yorun, ne de biz sizi... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER