Erdoğan'dan ABD'ye: S-400'de geri adım atmayız

Amerika ile Türkiye arasında "S-400 krizi" tırmanıyor. Beyaz Saray ve Pentagon'un peşi sıra verdiği "Ya S-400 ya F-35" muhtırasına Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı cümlelerle cevap veriyor: "Rusya ile anlaşma yaptık. Hatta birlikte S-500 üretebiliriz. Bizim S-400'lerde geri adım atmamız sözkonusu değil."

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT'de ortak yayınlanan "Cumhurbaşkanı ile Özel" programında Veyis Ateş ve Ece Üner’in sorularını cevapladı. 

İstanbul Mabeyn Köşkü'nden yapılan canlı yayında Erdoğan, Amerika'nın S-400 hava savunma sisteminin tedarikine karşı çıktığına ve Türkiye'ye müeyyide uygulayabileceğine dair soruya, "S-400 işinden geri adım atmamız söz konusu değil." cevabını verdi. 

"MUSTAFA KEMAL DE BAŞKANLIKLA İDARE ETTİ"

Başkanlık sisteminin Türkiye'de ilk yılında başarılı olmadığı yönündeki değerlendirmelere katılmayan Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal, başkanlık sistemiyle yönetmiştir ama bunu kimse dillendirmiyor." dedi.

"AKŞENER CİDDİ BİR YANLIŞ YAPTI"

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Denizli mitingindeki sözlerini değerlendiren Erdoğan, şunları kaydetti: "Ben hiçbir siyasi partiye oy verene 'terörist' ifadesini kullanmadım. Siyasetin bu kadar acemisi değilim. (Akşener) Denizli'de çok ciddi bir yanlış yaptı. 'Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizlililer...' Erdoğan böyle bir şeye tahammül etmez." 

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstahbul Mabeyn Köşkü'nde soruları cevaplandırdı.

"AÇIK TUTARSANIZ BUNUN ÖNÜNE GEÇEMEZSİNİZ"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü İstanbul Taksim'de kutlamak isteyen kadınlara sert müdahalede bulunan polise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan sonra Erdoğan da destek verdi. 

Erdoğan, "8 Mart'ta seçimler öncesinde kadınların arkasına saklanarak adeta siyasi bir kumpanya düzenlemeye kalktılar ve bu özgürlük değil, biz buna tabii ki dedik ki 'Asla müsaade etmeyiz ve etmeyeceğiz.' Eğer siz bir yerde bu işi açık tutarsanız, ondan sonra da bunun önüne geçemezsiniz." ifadelerini kullandı.

FAZIL SAY KONSERİ

Fazıl Say'ın verdiği konsere de temas eden Erdoğan, şunları söyledi: "Fazıl (Say) Bey ile o davet önemliydi. Birçok şeyler de söylendi yıldırmaya yönelik falan. Ben arkadaşlarıma 'gideceğim' dedim." 
<< Önceki Haber Erdoğan'dan ABD'ye: S-400'de geri adım atmayız Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER