Erdoğan'a yeni saygısızlık yapacaklar, yine arkasından iş çeviriyorlar

Uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley, Merkez Bankası'ndan nisan ve haziran aylarında faiz artırımı bekliyor.

SHABER3.COM

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) 25 Nisan'da yapacağı toplantıda faiz artırmayacağı görüşünde olan Morgan Stanley, beklentisini değiştirdi.

Türk Lirası'nın son 10 günde yüzde 5 civarında değer kaybetmesinin finansal istikrar ve fiyat istikrarı endişelerini yükselttiğini belirten Morgan Stanley, bu nedenle Nisan ayı toplantısı için beklentilerini 75 baz puan faiz artırımı yönünde revize ettiklerini vurguladı.
TCMB'nin bunu yaparken, politikasını basitleştirmesini de beklediklerini ifade eden Morgan Stanley, Banka'nın tüm fonlamasını yüzde 13.50 Gecelik Faiz (O/N) üzerinde yapma kararı almasını, haftalık repo fonlama faizini kaldırmasını ve Geç Likidite Penceresi faizinin yüzde 16 civarında belirlemesini beklediklerini bildirdi.

ERDOĞAN 'ARKAMDAN İŞ ÇEVİRİYORLAR' DEMİŞTİ

Tayyip Erdoğan ekonomi yönetiminin faiz politikasını beğenmediği için sürekli konuşuyor, bunun sonucu olarak da döviz fiyatları tutulamıyor. Dövizin durdurulması için Merkez Bankası'nın, elindeki önemli araçlardan biri olan faiz silahını bu yüzden kullanamaması sebebiyle ekonomik kriz derinleşiyor. Geçtiğimiz günlerde Erdoğan piyasa gerektirdiği için yapılan faiz artırımıyla ilgili ağır ifadeler kullanmıştı:

''Yurtdışına gitmeden önce faizlerle ilgili bir toplantı yaptık. Düşürülmesinden bahsettik. Nurettin Canikli ve Nihat Zeybekci de oradaydı. Sonra ben yurt dışındayken, Merkez Bankası faiz artırdı. Böyle bir şey olabilir mi? Bağımsızmış... İyi de onların aldığı kararın bedelini biz ödüyoruz. Bir de tek adamlık derler, bu nasıl tek adamlıksa, karar alıyoruz uygulamıyorlar. Benim arkamdan iş çevirdiler. Ekonomi konusunda bazı arkadaşlarımızın açıklamaları çok yanlış. Ekonomik göstergelere bakıyorsunuz en az 50 gösterge olumlu yönde gelişiyor, ama onlar sıkıntılı olan bir iki başlık üzerine konuşuyorlar. Bu büyük terbiyesizlik. Ben sürekli faizlerin aşağı çekilmesi konusunda uyarıyorum. Toplantılarda tamam diyorlar, ama aksi yönde faiz düzenlemesi yapıyorlar. Böyle saygısızlık olur mu?''
<< Önceki Haber Erdoğan'a yeni saygısızlık yapacaklar, yine arkasından... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER