Erdoğan yine 'yeni Anayasa' dedi; Seçimlerden sonra...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Danıştay Başkanlığı 155. Kuruluş Yıldönümü Töreni"nde konuştu. Erdoğan, "Türkiye'yi milli irade eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü anayasaya kavuşturmak istiyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli hedefi bu olacaktır. Seçimlerden sonra bu konuyu gündeme taşıyacağız" dedi.

SHABER3.COM

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Danıştay Başkanlığı 155. Kuruluş Yıldönümü Töreni"nde açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasında "Türkiye'yi milli irade eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü bir Anayasa'ya kavuşturmak istiyoruz" diyen Erdoğan, "Seçimlerin ardından bu konuyu hem milletimizin hem meclisimizin gündemine taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet'in haberine göre Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

" -Danıştay'a emeği geçenleri yad ediyorum. Teşkilatımız kurulduğundan bugüne sürekli gelişerek hizmet vermeyi sürdürmüştür. Her ne kadar vesayet dönemi hayali ve hevesiyle yargı kurumlarımıza saldıranlar varsa da artık bu taktik yöntemlerine kimse itibar etmiyor.

- Yargı ile yürütme arasındaki ilişkiler dünyanın her yerinde tartışmalara konu almaktadır.

-Ülkemizde bu tartışmalar kurumları yıpratıcı olmuştur. Milletimiz kendi adına karar veren yargı kurumlarına giderek daha fazla güvenmekte.

-Türkiye'yi milli irade eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü bir Anayasa'ya kavuşturmak istiyoruz. Seçimlerin ardından bu konuyu hem milletimizin hem meclisimizin gündemine taşıyacağız.


<< Önceki Haber Erdoğan yine 'yeni Anayasa' dedi; Seçimlerden sonra... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER