'Erdoğan yine kendi kadrosunu kuramadı, getirdiği Avrasyacılar ileride onu ve AKP'lileri yargılar'

Avukat Ergin Cinmen: 'Erdoğan, bürokrasi içerisinde kendisine hala bir kadro kuramadı. Bu nedenle de Avrasyacıların kadrolarına muhtaç durumda.Yarın öbür gün bu adamlar, Erdoğan’ı ve AKP’lileri de yargılar.'

SHABER3.COM

Deneyimli ağır ceza avukatı Ergin Cinmen, yargının Avrasyacılar tarafından ele geçirildiğini ve bu grupların mahkemelere talimat verdiğini öne sürdü.

Cinmen, Kişi ya da parti ismi vermek istemiyorum ama bu oyunu bürokrasideki aşırı milliyetçi gruplar oynuyor. Bunlara ‘Avrasyacılar’ diyenler de var.’ dedi.

Diken’e konuşan Cinmen, şu görüşleri dile getirdi:

‘Tayyip Erdoğan ve AKP’nin bürokrasi içerisinde kadrosu yoktu ve bu yüzden devlet kademesi içerisindeki Gülen Cemaati mensuplarının varlığına ihtiyaç duydu. Erdoğan’ın yine kendine ait bir kadrosu yok. Ve bugün de az önce bahsettiğim o koalisyonun bürokrasi içerisindeki kadrolarına ihtiyaç duyuyor. Dolayısıyla geçmişte Gülencilerin kararlarının arkasında duymak zorundaydı, bugün de yeni koalisyonun kararlarının arkasında.

Erdoğan, bürokrasi içerisinde kendisine hala bir kadro kuramadı. Bu nedenle de Avrasyacıların kadrolarına muhtaç durumda. Bana göre bugün hakim ve savcılık içinde AKP üzerinden başvuranlar, AKP’li değil. Ya da en azından parti militanı değil. Bugün geldiğimiz noktada dönüp yargıya baktığımda birilerinin Türkiye’nin ayağına çelme taktığını görüyorum. Ve bu çelme Erdoğan’ın dediği gibi dış mihraklar tarafından değil, kendisinin, yerli milli olarak gördüğü insanlar tarafından takılıyor. Ben bunu ‘F...’ olayına çok benzetiyorum. Bence Erdoğan, ikinci bir aldanmanın eşiğinde.

Yarın öbür gün bu adamlar, Erdoğan’ı ve AKP’lileri de yargılar. Bence AKP iktidarı şu an sağlam bir zemin üzerinde oturmuyor.
<< Önceki Haber 'Erdoğan yine kendi kadrosunu kuramadı, getirdiği Avrasyacılar... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER