Erdoğan ucuz menüye karşı: Bazen pastırma, bazen kavurma...

Erdoğan katıldığı televizyon programında "iki yumurta kırıp ekmek banmak" bahsinde halktan ne kadar kopuk yaşadığını itiraf etti. "Ucuzu söylüyorsun ya! İki yumurta kırmak ne demek!" diyen Erdoğan, yumurta ile birlikte bazen kavurma, bazen pastırma yediğini söyledi. Oysa en ucuz pastırmanın kilosu 116 TL. Kavurmanın kilosu da kalitesine göre 110 liradan başlıyor.

"2 yumurta kırmak ne demek ya! Bazen kavurma, bazen pastırma"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT ortak canlı yayınında Veyis Ateş ve Ece Üner’in sorularından birine verdiği cevapla herkesi şaşırttı. 

Veyis Ateş’in, “Günlük hayatınızda iki yumurta kırıp ekmek banabiliyor musunuz?” sorusuna Erdoğan, “Ucuzu söylüyorsun sen ya! İki yumurta kırmak ne demek. Her zaman yapıyoruz. Evdeki arkadaşlar hazırlığı yapıyorlar. Üç yumurta gerekir. Bazen kavurma, bazen pastırma.” ifadeleriyle karşılık verdi. 

Ateş'in “Kendiniz mi yapıyorsunuz?” sözleri üzerine Erdoğan, “O kadar da değil.” dedi.

Erdoğan'ın "ucuz olmasın" dediği menü için lazım gelen 1 kilo pastırma ile 1 kilo kavurmanın maliyeti 226 TL. 

PASTIRMANIN KİLOSU 116 LİRADAN BAŞLIYOR

1-2 liraya daha ucuza getirmek için sebze kuyruğuna giren dar ve orta gelirliler. Erdoğan'ın "bazen kavurmalı yumurta, bazen pastırmalı yumurta" tercihinin yanından bile geçemiyor. 

En ucuz pastırmanın kilosu 116 TL'den başlıyor. 200 liraya kadar çıkıyor 1 kilo pastırmanın fiyatı. Kavurma da pastırma ile yarışıyor. 110 liradan 180 liraya kadar kavurma çeşitleri var. 

Bu da demek oluyor ki 2 bin 20 lira asgari ücret alan bir kişi maaşının onda biri ile 1,5 kilo kavurma ya da pastırma bile alamıyor.  

VATANDAŞ İÇİN ET ALMAK HAYAL OLDU

Hayat pahalılığı altında ezilen milyonlarca kişi pastırma ve kavurma bir tarafa kırmızı et, kıyma ve tavuk eti almakta zorlanıyor.  

Türkiye'de resmi gıda enflasyonu yüzde 30, sebze-meyvede ise yüzde 300. Enerji fiyatları ise yüzde 47 arttı. 
<< Önceki Haber Erdoğan ucuz menüye karşı: Bazen pastırma, bazen kavurma... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER