Erdoğan: Türkiye'deki milyonlarca Suriyeli aile Afrin'e gönderilecek

Afrin’e yönelik operasyonla ilgili tartışmalar devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

SHABER3.COM

Operasyonun “son terörist etkisiz hâle getirilene kadar” devam edeceğini bir kez daha yineleyen Erdoğan, bölgeye Türkiye’ye göç etmiş olan 3,5 milyon Suriyeliyi yerleştirmeyi planladıklarını duyurdu.

Erdoğan şöyle dedi:
“Birileri hemen fitne yapmaya başladı. Bizim gayretlerimizi çarpışmaya çalışanlar dört bir koldan saldırıyor. Kimi bu operasyonu Afrin'deki Kürt kardeşlerimize karşı gibi göstermeye çalışıyor kimi ise bizi Suriye'yi işgal etmekle suçluyor. Önce teröristlerin kökünü kurutacağız sonra da orayı yaşanabilir hale getireceğiz. Kimler için? Benim ülkemde misafir ettiğimiz 3.5 milyon Suriyeli için. Sürekli olarak çadırda, buldukları yerde iskan edecek hâlimiz yok.” 

ENSARLIK RAFA KALKTI

Erdoğan daha önce savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen milyonlarca Suriye vatandaşına Türk vatandaşlığı vereceği vaadinde bulunmuştu. Erdoğan'ın daha önce Avrupa'yla ilişkilerde şantaj unsuru olarak öne sürdüğü ve otobüslere bindirilip Avrupa'ya gönderilmekle tehdit edilen Suriyelilerin ilk kez geri Suriye'ye gönderilmesi telaffuz edilmiş oldu. AKP'nin propaganda argümanlarından biri olan 'Suriyelilere Ensar olmak' kavramı uzun yıllardır dile getiriliyordu
<< Önceki Haber Erdoğan: Türkiye'deki milyonlarca Suriyeli aile Afrin'e... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER