Erdoğan Trump'la Afrin'i görüşecek

ABD'li mevkidaşı Tillerson'la Paris'te konuşan Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çarşamba günü ABD Başkanı Donald Trump'la Türkiye'nin Afrin harekatını görüşeceğini söyledi.

SHABER3.COM

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çarşamba günü ABD Başkanı Donald Trump'la Türkiye'nin Afrin harekatı hakkında görüşeceğini söyledi.

Çavuşoğlu, salı günü "Kimyasal Silah Kullanımının Cezasız Kalmaması İçin Uluslararası Ortaklık" konulu dışişleri bakanları toplantısına katılmak üzere bulunduğu Paris'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile görüştüğünü aktaran Çavuşoğlu, mevkidaşına NATO ortakları Türkiye ve ABD'nin Suriye'de işbirliği yapabilmesi için ABD'nin YPG'ye sağladığı desteği kesmesi gerektiğini ifade ettiğini belirtti.

Çavuşoğlu salı gününün erken saatlerinde yaptığı açıklamada da, Türkiye'nin ABD, Rusya ve Suriye güçleriyle çatışmaya girmekten kaçınacağını ancak güvenliği için gerekli olan tüm adımları atacağını söylemişti.
<< Önceki Haber Erdoğan Trump'la Afrin'i görüşecek Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER