Erdoğan: Terör örgütüne çağrı yapmak milletvekilinin görevi olamaz


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki yasaklar ve operasyonlara karşı yaptığı yürüyüş çağrısını eleştirdi. Erdoğan, "terör örgütüne çağrı yapmak parlamento içindeki bir milletvekilinin görevi olamaz." diye konuştu.

Batı Afrika turu kapsamında Nijerya'da resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari'yle Başkanlık Sarayı'nda yaptığı görüşme sonrası basının sorularını cevapladı.

Demirtaş'ın Sur'a yürüyüş çağrısı sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aslında bunun cevabını buradan vermek pek doğru değil. Ülkemde bu cevabı vermeyi arzu ederim. Fakat hassasiyeti sebebiyle özellikle bunu belki cevaplamak mecburiyetinde kalıyorum." dedi. Erdoğan, "Bir terör örgütüne çağrı yapmak parlamento içindeki bir milletvekilinin görevi olamaz. Burada atılması gereken adım şudur. Zaten ben Güneydoğu'daki benim bölge halkının Kürt kardeşlerimin böyle terör kokan, teröre davet kokan bir çağrıya evet diyeceğine inanmıyorum." şeklinde konuştu.

SAVCILAR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Demirtaş'ın ifadeleri için birilerinin suç duyurusu yapmasına gerek olmadığını söyleyen Erdoğan, "Herşey açık net ortada. Bu savcılıklara bir davettir. Savcılarında kendi üzerine düşen görevi burada yerine getirmesi gerekir diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Güvenlik güçlerinin bölgede gerçekleştirdiği operasyonlara bölgede huzurlu günlere dönüleceğini işaret eden Cumhurbaşkanı, "Şu anda güvenlik güçlerimiz bölgede çok ciddi bir huzur operasyonu adı altında yürüttükleri bu operasyonlardan netice alma konumuna geldikleri dönemde işte bu ifade ettiğiniz zat bunlar rahatsız olmaya başlamışlardır. Çünkü bölge artık kendine geliyor. Bölge artık huzur bulmaya başlıyor ve hükümetimizin de yoğun bir şekilde bu operasyonların netice almasından sonra bölgede kentsel dönüşüm değişim ve vatandaşımızın çok daha huzurlu bir şekilde yerleşim alanlarına sahip olması için atacakları adımların endişesi bunları şu anda kaplamıştır ve bir an önce inşallah neticeyi alıp bölgede o huzurlu günlere yeniden döneceğiz." şeklinde konuştu.Cihan CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Terör örgütüne çağrı yapmak milletvekilinin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER