Erdoğan takipsizlik kararına itiraz etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mainz Savcılığı’nın Alman komedyen Jan Böhmermann hakkındaki soruşturmanın durdurulmasına kararına itiraz etti.

Erdoğan takipsizlik kararına itiraz etti


ZDF televizyonunda kendisinin sunduğu programda okuduğu hakaret içerikli şiiri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Alman komedyen Jan Böhmermann hakkında dava açılmasına gerek olmadığına karar verilmişti. Erdoğan’ın avukatı Mainz Savcılığı’nın Böhmermann’la ilgili soruşturmanın durdurulmasına itiraz etti. Mainz Savcılığı’ndan yapılan açıklamada Erdoğan’ın itirazının Koblenz kentindeki Başsavcılık tarafından inceleneceği belirtidi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mainz Savcılığı’nın Alman komedyen Jan Böhmermann hakkındaki soruşturmanın durdurulmasına kararına itiraz etti. Mainz Savcılığı geçen hafta söz konusu eylemle ilgili cezai bir soruşturma için yeterli dayanak bulunmadığını belirtilmiş ve takipsizlik kararı vermişti.

Alman Ceza Yasası’nın 103’üncü maddesi uyarınca yabancı devlet adamına hakaret suçlaması ile ilgili soruşturma açılabilmesi için hükümetin onay vermesi gerekiyordu. 103’üncü madde şikayet edilen kişi hakkında 3 yıla kadar hapis ya da para cezası verilmesini öngörüyor.
<< Önceki Haber Erdoğan takipsizlik kararına itiraz etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER