Erdoğan: (Suriye) At izinin it izine karıştığı bir tiyatroya dönüştü


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'de DAEŞ bahanesiyle yürütülen güç mücadelesi, at izinin it izine karıştığı trajik bir oyuna, bir tiyatroya dönüştü. Herkes rol yapıyor. Herkes rol çalmanın peşinde koşuyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen Şeb-i Arus etkinliğine katıldı.

Program, söylenen ilahilerle başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da okunan salavat-ı şerife iştirak etti. Erdoğan'ın salavatı şerif okuması salondakilerden alkış aldı.

'SURİYE'DE YÜRÜTÜLEN GÜÇ MÜCADELESİ AT İZİNİN İT İZİNE KARIŞTIĞI BİR TİYATROYA DÖNÜŞTÜ'

Erdoğan, kürsüde yaptığı konuşmada, Güneydoğu ve Suriye'deki gelişmelere değindi. Suriye'de 400 bin insanın katledildiğini, 12 milyon insanın da evlerinden ve yurtlarından edildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, " 'Müslümanım' diyen birileri hala zalimin yanında yer almayı, zulmü teşvik etmeyi sürdürüyor. İslam'a ait söylem ve sembollerle Müslümanlara karşı tarihin en büyük savaşlarından birini yürüten DAEŞ gibi örgütler bahane edilerek, Müslümanlara darbe üstüne darbe vuruluyor. Hemen yanı başımızda Suriye'yi bombalayan bir ülkenin operasyonlarına bakıyoruz; yüzde 10 oranında DAEŞ'i, yüzde 90 oranında içinde Türkmen kardeşlerimizin de olduğu ülkedeki rejimin muhalifi diğer grupları, yani Müslümanları hedef aldığını görüyoruz. Lütfen artık kimse kimseyi kandırmasın. Suriye'de DAEŞ bahanesiyle yürütülen güç mücadelesi, at izinin it izine karıştığı trajik bir oyuna, bir tiyatroya dönüştü. Herkes rol yapıyor. Herkes rol çalmanın peşinde koşuyor. Bombalar bambaşka hesaplar için atılıyor. Ama bunların patladığı yerde dökülen kanlar, kararan hayatlar var." ifadelerini kullandı.

'TERÖR DEVREDEN ÇIKARINCAYA KADAR MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'

PKK ile PYD ve YPG'nin birbiriyle aynı olduğunu, farkları olmadığını dile getiren Erdoğan, terörün hepsinin kötü olduğunu ifade etti. Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: Ne acıdır ki şu anda bölgedeki bu terör örgütleri, örtülü veya açık olarak aynı yerlerden, aynı kaynaklardan besleniyor. Bölgemizde güya terörle mücadele için yığılan silahlar, terör örgütlerinin elinde birer ölüm makinesine dönüşmüş durumda. Bu mesele Türkiye'nin, bizimle birlikte tüm bölge halklarının, kardeşlerimizin bekası meselesi haline dönüşmüştür. Irak'ta, Suriye'de ve diğer ülkelerde DAEŞ denilen istismar aracını süratle ortadan kaldırmak mecburiyetindeyiz. Aynı şekilde ülkemizin içinde de benim Kürt kardeşlerime en büyük eziyeti yapan, ülkemizin istikrarını tehdit eden bölücü terör örgütünü, en küçük bir müsamahaya izin vermeden devreden çıkarmak zorundayız. Bunu devreden çıkarıncaya kadar silahlı kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz, gönüllü köy korucularımız hep birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz."At-izinin-it-izine-karistigi-bir-tiyatroya-donustu-1969262.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: (Suriye) At izinin it izine karıştığı bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER