Erdoğan, Putin'in dörtlü ittifaka davetini reddetmiş


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; terör örgütü IŞİD'le mücadele için Bağdat'ta kurulan koordinasyon merkezinde Türkiye'nin de bulunması için daha önce gelen bir teklifi reddetiklerini açıkladı. Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'den dolayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bu birliğe katılamayacağını ilettiğini söyledi.

El Arabiya kanalına röportaj veren Erdoğan, "Suriye, İran, Irak ve Rusya Bağdat'ta dörtlü bir ittifak kurdular ve Türkiye'nin de katılmasını istediler. Ama ben Putin'e meşruiyeti şüpheli bir başkanla yan yana olamayacağımı söyledim." diye konuştu.

Başika üssününe Türkiye'nin asker göndermesi konusunda da konuşan Erdoğan, askerlerin Irak'ın bilgisi ve talebi doğrultusunda gittiğini söyledi. Erdoğan, askerlerin çekilip çekilmeyeceği konusunda ise bilgi vermedi. Erdoğan, "Irak Savunma Bakanı bu kampı (Başika) ziyaret etti, ama görünen o ki Suriye'deki gelişmeler Irak'taki durumu etkilemiş." diye konuştu.

Erdoğan, "IŞİD Irak'a girdiğinde Iraklılar bizden yardım istediler ve biz de onlara hazır olduğumuzu söyledik. Onlardan üs kurmak için uygun bir yer talep ettik onlar da verdiler. Bütün bunlar geçen yılın sonunda yaşandı ve Mart ayında biz Başika'ya yerleştik." dedi.

Röportajın tamamı yarın yayınlanacak. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan, Putin'in dörtlü ittifaka davetini reddetmiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER