Erdoğan OHAL'i kaldırmayacak, gerekçesi de inanılmaz

Tayyip Erdoğan, OHAL’in kaldırılması tartışmalarına ilişkin olarak, “Her şey yüzde 100 kontrol altında değil, OHAL neden kalksın?” sözlerini sarf etti

Erdoğan: Bana diktatör miktatör demişler

Hürriyet’ten Vahap Munyar’ın haberine göre Erdoğan, “Bazıları kalkıyor ne diyor? ‘OHAL kalksın’… OHAL şu an hemen niye kalksın?…” dedi.
 
Erdoğan "Her şey yüzde 100 kontrol altında değil. Cezaevinden dışarıya rahatlıkla tweet atanlar oluyor. Yurtdışına kaçmış olanlar ayrı... Demek ki yeterli kontrol yok... Onlara yönelik bu ülkenin istihbaratı daha yoğun bir çalışmanın içine girmeli. İktidar kendine göre terörle mücadeleyi sürdürürken karşı kesim de boş durmuyor. Bunu kendileri için bir ölüm kalım meselesi gibi görüyorlar. Bitişin ifadesi bu... Bazıları kalkıyor ne diyor? “OHAL kalksın”... OHAL şu an hemen niye kalksın?... Biz ilk iktidara geldiğimizde bir ay içerisinde o zamanki OHAL’i kaldırmıştık. Ama o dönemdeki farklı bir OHAL idi. O zamanki OHAL, bölgede adeta hayatı durdurmuştu. Şu anda ülkemizde hayat durmuş değil. Herkes işine, gücüne, her şeyine rahatlıkla gidiyor, geliyor." dedi.

Erdoğan, Almanya ve Fransa’nın Can Dündar’a gösterdiği yakınlığı eleştirerek, “Bunlar tam bir skandal. Bu skandallar, aslında yarın dönüp onları vuracak. ‘Sırtımızı PKK’ya, PYD’ye, YPG’ye, Kandil’e dayıyoruz’ diyenlere yarın bunlar ödül vermeye kalkarlarsa şaşırmayın” ifadesini kullandı.

<< Önceki Haber Erdoğan OHAL'i kaldırmayacak, gerekçesi de inanılmaz Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER