Erdoğan: (ODTÜ'lü yöneticiler) Gereği neyse YÖK tarafından yapılması gerekir


Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Asım'ın Neslinden Bir Usta Recep Tayyip Erdoğan' programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "ODTÜ'de namaz kılan gençlerin üzerine saldırıyorlar. Ben buradan sesleniyorum; Yönetici kadrolar, bunlar, lafa geldiği zaman 'özgürlükçüyüz' diyorlar. Sizin neyiniz özgürlükçü ya? Ellerine geçirdikleri bir dokunulmazlık zırhını bunlar maalesef bu tür aleyhte kullanma gayreti içerisine giriyorlar. Böyle bir şey olamaz, olamaz. Gereği neyse bunun da YÖK tarafından yapılması gerekir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 'Asım'ın Neslinden Bir Usta Recep Tayyip Erdoğan' isimli programa katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, yarın vefatının 79. yıl dönümü idrak edilecek İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'un istiklal ve istikbal aşığı olduğunu belirtti. Mehmet Akif'in tek umudunun gençlik olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Asım'ın neslini yetiştirmek için ter döken bir muallim bir fikir işçisi olan Mehmet Akif, ömrü boyunca bunun mücadelesini verdi. Onun tek umudu sizler gençlikti. Nitekim ebedi istirahatgahına da hayatını adadığı o gençlerin omuzlarında gitti. Onun hayal ettiği gençlik Paris'e gitmeden önce millete Fatih Camii'nin minaresinden gelince de Eyfel Kulesinden bakan yani kendine değerlerine yabancılaşan bir gençlik değildi. Onun için gençler Edirnekapı Şehitliğini ihmal etmeyin. Uğrayın ve Mehmet Akif merhumu orada hayırla birde kabri başında yad edin." şeklinde konuştu.

'(ODTÜ'LÜ YÖNETİCİLER) GEREĞİ NEYSE YÖK TARAFINDAN YAPILMASI GEREKİR'

'Bir tarafta yerli ve milli olan vardır, diğer tarafta belli mahfillerin taklitçiliğini aydın olmak sananlar vardır, Geziciler vardır. Bir tarafta bu millete hizmet edenler vardır, diğer tarafta milleti tahkir edenler, aşağılayanlar vardır.' diyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Bir tarafta 'hakimiyet milletindir' diyenler, diğer tarafta milleti mümeyyiz görmeyen vesayetçiler vardır. Bir tarafta bu ülkenin gençlerinin geleceği için canını siper edenler, diğer tarafta gençleri kör ideolojilerine kurban edenler vardır. İşte şu anda Güneydoğu'da, doğuda yaşananlar... Orada gençlerimiz için örülen ağlar. Bir tarafta ihya ve imar edenler vardır, diğer tarafta yakıp yıkanlar vardır."

ODTÜ'lü yöneticileri eleştiren Erdoğan, "İşte bugünde üniversitelerimizde bir grup gencimiz diğerlerinin eğitim haklarını utanmak yok, sıkılmak yok. ODTÜ'de namaz kılan gençlerin üzerine saldırıyorlar. Ben buradan sesleniyorum. Yönetici kadrolar bunlar lafa geldiği zaman özgürlükçüyüz diyorlar. Sizin neyiniz özgürlükçü ya. Ellerine geçirdikleri bir dokunulmazlık zırhını bunlar maalesef bu tür aleyhte kullanma gayreti içerisine giriyorlar. Böyle bir şey olamaz, olamaz. Gereği neyse bunun da YÖK tarafından yapılması gerekir. Tabii ki Cumhurbaşkanlığı makamı olarak bizler bunun da takipçisi olacağız. Ama bunlar yönetim olarak hiçbir zaman özgürlükçüyüz diyemezler." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Erdoğan'a günün anısına hediye takdim edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: (ODTÜ'lü yöneticiler) Gereği neyse YÖK tarafından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER