Erdoğan: Nevruz'u kan dökmek olarak telakki edenleri lanetliyorum


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nevruz Günü'nü kutlayarak birlik ve kardeşliğin pekişmesine vesile olmasını teminni ettiğini söyledi. Erdoğan, "Böyle güzel ve anlamlı bir günde hepinizin Nevruz bayramını tebrik ediyorum. Tabi Nevruz'u bayram oarak değil, kan dökmek olarak telakki edenleri de huzurlarınızda ayrca lanetliyorum." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, '5 Bin Köye 5 Bin Orman Eylem Planı ve Türkiye Çınar Yılı / 2016 Projesi ile Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günlerini Kutlama törenine katıldı.

Programda yaptığı konuşmada Erdoğan, "Bir taraftan Nevruz'u kutluyor yeni projelerin müjdesini veriyor ama bir taraftan da yüreğimiz yanıyor. Türkiye bir süredir, tarihinin en büyük ve en kanlı terör saldırısı dalgalarından biri ile karşı karşıya. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayından buyana bir yandan PKK ve onunla birlikte hareket etme kararı alan çok sayıda terör örgütü DAİŞ gibi insanı ve ahlaki hiç bir ölçü tanımayan ülkemizi milletimizi hedef almakta. Verdiğimiz şehitler ve şehirlerimizdeki canlı bomba saldırılarında kaybettiğimiz masum canların acısını her zerremizde hissediyoruz. Tabi terör örgütlerinin ülkemizi kendi kanlı gündemlerine hapsetme, milletimizi yılgınlığa sürüklemek amacıyla bu eylemleri gerçekleştirdiğini çok iyi biliyoruz. Onun için bir yandan acımızı yaşar terörle mücadelemizi kesintisiz bir şekilde sürdürürken, aynı zamanda hedeflerimizden kopmuyor, projelerimizi gerçekleştirmekten de asla geri durmuyoruz. Devlet ve millet olarak bu terör musibetinin üstesinden mutlaka geleceğiz. Bize korkmak yaraşmaz, bize korkmak yakışmaz. Biz korkuyu korkutanlardan olacağız." diye konuştu.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Milletimiz bin yıldır bu topraklarda nice saldırın tehdidin üstesinden geldi. Allah'ın izniyle bu saldırıların da üstesinden gelecek. Devletimiz, askeriyle polisiyle korucularıyla istihbaratıyla, tüm imkanlarıyla terör örgütleriyle ve arkalarındaki güçlerle mücadele ediyor. Terörün yeni yöntemlerine karşı biz de yeni mücadele yöntemleri geliştirerek kısa sürede neticeye ulaşacağımıza inanıyorum. Yeter ki milletimiz, sizler, birliğinizi, beraberliğinizi, dayanışmanızı güçlü tutun, bundan taviz vermeyin. Terörün en büyük panzehiri işte budur. Bu güne kadar milletle savaşıp da başarılı olan bir terör örgütü yoktur olmaz olamazda. Buradan tüm milletime bir çağrıda bulunuyorum. Teröre karşı, terör örgütlerine karşı, bu örgütler vasıtasıyla ülkemizi terbiye etmeye çalışanlara karşı, Malazgirt ruhuyla, İznik'te kurulup Konya'da zirveye çıkan Anadolu Selçuklu ruhuyla, o heyecanla Söğüt'te dikilip 24 milyon kilometrekareyi kaplayan o ulu Osmanlı çınarının azametiyle Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nın azmiyle yeni bir seferberlik çağrısı yapıyorum." şeklinde konuştu.

Terör örgütlerini darmadağın etmek mensuplarının başlarını ezmek Türkiye için kolay diyen Erdoğan, "Önemli olan bizim millet olarak tarihimize, kültürümüze, değerlerimize hedeflerimize güçlü bir şekilde sahip çıkarak terörün karşısında dimdik ayakta durmamızdır. Bunu başardığımızda ne terör örgütleri ne de onların arkasındaki güçler bizi yolumuzdan alı koyamaz. Onlar ne kadar çok kan dökerlerse, milletimizi bir arada tutan bağlarımızı o kadar gevşetebileceklerini sanıyorlar. Halbuki bizim için şehitlerimiz ve gazilerimiz millet olarak varlığımızın ve birliğimizin en büyük teminatıdır. Tedbiri elden bırakmadan terör örgütlerini üzerlerine en şiddetli şekilde gitmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin mücadelesinin sadece terör ve teröristlerle olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz aynı zamanda tamamen yalan ve yanlış gerekçelerle onları destekleyen güçlerle de mücadele ediyoruz. Terör örgütlerine çeşitli kisveler altında onları destekleyen kesimlere karşı yürüttüğümüz mücadelede sürekli batılı ülkelerin itirazları ile karşılaşıyoruz. Neymiş Türkiye'de demokrasi insan hakları ve özgürlükler konusunda sıkıntı varmış. Her şeyden önce gerçeğin bilinmesini istiyorum. Biz demokrasiyi insan haklarını özgürlükleri batı bize dayandırdığı için değil milletiniz bunlara layık olduğu için savunuyoruz, hayata geçiriyoruz yaşatıyoruz. Şundan her kes emin olsun , biz demokrasi ile değil terörle, özgürlüklerle değil teröristlerle, insan hakları ile değil terör eylemleri ile mücadele ediyoruz. Buna karşılık batının en son olarak mülteciler ve terör olayları karşısındaki ilkesiz tutumu başta olmak üzere bu konuda nasıl sınıfta kaldığını iyi biliyoruz." dedi.

PKK terör örgütünün Belçika'da çadır kurmasına müsaade edilmesine de sert tepki gösteren Erdoğan, "Avrupa Birliğini PKK'yi terör örgütü olarak ilan etmiş vaziyette. Nasıl oluyor da böyle bir terör örgütüne sen orada o çadırları kurduruyor ve onların paçavralarını orada sallandırıyorsun. Bu samimiyet mi bu dürüstlük mü? 1963 yılından bu yana Türkiye'yi kapısında bekleten Avrupa Birliği, bu iki yüzlülüğü hala devam ettiriyor. Diyorlar ki Sayın Cumhurbaşkanı niçin böyle konuşuyor? Siz samimi olmadığınız sürece ben böyle konuşmaya devam edeceğim. Çünkü bizim için birinci derecede asıl olan Türk milletini ta kendisidir." diye konuştu.
CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER