Erdoğan: (Mustafa Koç'a) Alkolü azalttın mı diye latife yaptık


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un vefatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, aileye başsağlığı dileyen Erdoğan, bir gün önce yaptıkları görüşmede kendisiyle kilo verme ve alkol mevzuunu konuştuklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı sonra yaptığı açıklamada, kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile ne konuştuklarını açıkladı. Erdoğan, Mustafa Koç'un vefatı ile ilgili, "Kader planı işliyor. Kader planından kurtuluş yok. Bu yaşa filan bakmıyor. Ne bir an ileri, ni bir an geri. Olay bu. Bakın bir gün önce Mustafa Bey ve Ali Bey, bendeydiler, akşam saatlerine kadar oturduk, hatta şakalaştık. Kilo verme sürecini kendisi ile paylaştık. Sayın Hanımefendi'nin kilo verme olayını yine aynı şekilde konuştuk, hatta latife yaptık, 'alkolü de azalttın mı' diye, 'azalttım' dedi. 'Hepten bırak' dedim. Bunları da konuştuk." ifadelerini kullandı.

Koç Grubu'nun ülke sanayiine katkılarına da değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu süreç içinde tabi özellikle Koç Grubu'nun gerek savunma sanayiine yönelik gerek diğer sanayide attıkları adımlar, komşu ülkelerle yapılacak bazı ticari ilişkiler, bunları aramızda konuştuk. Bu sürece yönelik de daha neler yapılabilir yatırımlar noktasında.. Özellik bu Altay tankı projesini biz onlara vermiştik başbakanlığım dönemiydi. Onlar geliştirdiler. Onu kendileri ile konuştuk. Buna benzer birçok konuyu beraberce değerlendirdik. Sabah kalktım televizyonu açınca doğrusu ben de yok oldum. Anında Ali Bey'i telefonla aradım. Başsağlığı diledim. Rahmi Bey de yanındaydı. Babası ile de görüşmeyi yaptık. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Gerçekten Türk sanayisinde, özellikle son 12-13 yıl içinde Koç Grubu içerisinde ciddi bir performans sergilediler. Çok önemli bir atak vardı. Kendilerine rahmet temennisinde başka bir şeyimiz yok. Pazar günü defnedilecek. Biz de cenaze merasiminde bulunacağız."
CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: (Mustafa Koç'a) Alkolü azalttın mı diye latife... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER