Erdoğan Mart'ta Almanya'ya gitmek istiyor ama...

Bild gazetesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referandum mitingi düzenlemek üzere Mart ayında Almanya'ya geleceğini bildirdi.

SHABER3.COM

Bild gazetesi, Ankara'daki diplomatik çevrelere dayandırdığı haberinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mart ayında Almanya'yı ziyaret edeceğini bildirdi.  


Gazete, Erdoğan'ın Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği referandumuna yönelik kampanya kapsamında Almanya'ya geleceğini belirtti. Bild, Ankara'dan üst düzey bir yetkilinin, "Erdoğan'ın Mart ayında Strasbourg'u ziyaret edeceğini ve ara durak olarak Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde hangi kent olduğu kesinleşmemiş olmakla birlikte referandum mitingi düzenleyeceğini" aktardığını yazdı.

ANCAK ALMANYA MESAFELİ 

Alman yetkililer Erdoğan'ın seçim gezisine karşı . Erdoğan'ın konuşma yapmayı planladığı Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti hükümeti, “Türkiye iç politikasındaki kutuplaşmanın Almanya'ya uzanmasını istemedikleri için Erdoğan'ın miting düzenlemesine karşı olunduğunu” açıklamıştı. Ancak eyalet hükümeti, düşünce ve toplanma özgürlüğü nedeniyle ellerinin bağlı olduğunu belirtmiş, diplomatik yollar üzerinden federal hükümetin devreye girmesi gerektiğini belirtmişti.

Almanya hükümet sözcüsü Steffen Seibert de hafta başında yaptığı açıklamada, Ankara'dan Erdoğan'ın Almanya'da miting yapmasına yönelik resmi bir talepte bulunulmadığını aktarmış, düşünce ve toplanma özgürlüğü nedeniyle böylesi organizasyonlara prensipte  karşı olunmadığını kaydetmişti. Seibert, önemli olanın organizasyonu düzenleyen sorumluların Türkiye iç politikasındaki şiddetli kutuplaşmayı Almanya'ya taşımamaları olduğunu da sözlerine eklemişti.

AKP'LİLERE SALON VERMİYORLAR 


Erdoğan Almanya'daki miting için ilk olarak Köln şehrini istedi.İlk olarak 2008 ve 2014 te konuşma yaptığı 'Köln Lanxess Arena'ya' müracaat ettiler. Ancak salon yetkilileri Erdoğan'a miting yapmak için salonu vermediler . AKP'liler Daha sonra kapısını çaldıkları Düsseldorf Kongre Spor ve Etkinlik Merkezi salonundan da güvenlik gerekçesiyle ret cevabı aldılar. 

Konuyla ilgili haber geçen Rheinische Post gazetesi, Köln’de bulunan Lanxess-Arena’nın miting için salon kira vermeyeceğini yazdı.

Düsseldorf’taki Congress Sport&Event sözcüsü Hilmar Guckert de “Böylesine gergin ortamlar yaratan etkinlikler bizim için hiç de ilgi çekici değil. Başvuru yapan dernek veya kuruluşu inceliyoruz. Kimin bu tür etkinliklerin arkasında olduğunu bilemiyoruz.’’ dedi.

Şmdi AKP bölgede bulunan iki büyük salonla anlaşmaya çalışıyor 

<< Önceki Haber Erdoğan Mart'ta Almanya'ya gitmek istiyor ama... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER