Erdoğan konuştu, Zarrab'ın avukatları pası hemen aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Reza Zarrab açıklamaları, New York'taki Zarrab davasında delil oldu. ABD'de tutuklu yargılanan Zarrab'ın avukatları, Erdoğan'ın geçen hafta New York’tan dönüşte yaptığı kendisine sahip çıkan açıklamalarını 'kanıt' olarak mahkemeye sundu.

samanyoluhaber.com

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre daha önce de dava hakimi Richard Berman’ın İstanbul’da cemaatle ilişkili bir hukuk bürosunun düzenlediği uluslararası toplantıya katıldığı gerekçesiyle ‘tarafsızlığını yitirdiği’ ve davadan çekilmesi gerektiğini öne süren Zarrab’ın avukatları, Erdoğan’ın açıklamasının da bunun kanıtı olduğunu belirterek, açıklamaya ilişkin gazete küpürlerini mahkemeye sundular.

Avukatlar mahkemeye sundukları son dilekçede, “Daha önceki başvurularda olduğu gibi hakimin davadan çekilmesini, eğer çekilmezse de iddianamenin tamamen reddedilip davanın düşmesini talep ediyoruz” ifadesini kullandılar.
Dilekçede, mahkeme hakimi Berman'ın, daha önce verilmiş delekçelerde yer alan, YKK hukuk firmasının davetlisi olarak Türkiye’yi ziyaret ettiği bilgisi yinelendi.

Hakim Berman'ın, 2014 yılında gerçekleşen “hukukun üstünlüğü” konulu sempozyumda bir de konuşma yaptığının hatırlatıldığı dilekçede, Erdoğan'ın kendisine sahip çıkan açıklamalarının reddi hakim için geçerli bir gerekçe olup olmayacağı bilinmiyor.
<< Önceki Haber Erdoğan konuştu, Zarrab'ın avukatları pası hemen aldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER