Erdoğan konu El Kaide'nin 11 Eylül terörü olunca suçun şahsiliği ilkesini hatırladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda, "Avrasya'da İslam; Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi" temalı 9. Avrasya İslam Şurası açılışına katıldı. Erdoğan, ABD Kongresi'nin Suudi Arabistan'a 11 Eylül saldırılarından dolayı dava açılmasına imkan tanıyan yasa tasarısını kabul etmesine tepki gösterdi. Erdoğan kararın suçun şahsiliği ilkesine aykırı olduğunu savundu.

Erdoğan konu El Kaide'nin 11 Eylül saldırısı olunca suçun şahsiliği ilkesini hatırladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda, "Avrasya'da İslam; Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi" temalı 9. Avrasya İslam Şurası açılışına katıldı.

Erdoğan, ABD Kongresi'nin Suudi Arabistan'a 11 Eylül saldırılarından dolayı dava açılmasına imkan tanıyan yasa tasarısını kabul etmesine tepki gösterdi. Erdoğan kararın suçun şahsiliği ilkesine aykırı olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bu ne demektir? 56 ülke hep birlikte tavrımızı koyacağız ve ABD Kongresi'nin bu kararı gözden geçirerek geri çekmesini isteyeceğiz. Neden? Hep sessiz kalınmıştır. Bir yanağa vurulmuştur, öbür yanak çevrilmiştir. Artık bizler haklarımıza sahip çıkmasını bilmeliyiz. Bir terörist, halkı Müslüman olan ülkeden çıkmış olabilir. O gitmiş orayı bombalamış da olabilir. Peki, benim ülkemde eğer ABD’li bir terörist bir yeri bombalarsa, ki bombalıyorlar. O zaman biz de çıkaracağımız bir kongre kararıyla, parlamento kararıyla, ABD’yi mahkum etme yoluna gidebilir miyiz? Aynı şekilde gideriz. Bu bu demektir. Şimdi bunun yolunu bunlar açmış oluyorlar.' dedi.

KONU EL KAİDE OLUNCA SUÇUN ŞAHSİLİĞİ İLKESİNİ HATIRLADI

Erdoğan sözlerini 'Suçların şahsiliği ilkesi vardır. Kimse bir suçu işleyen, bedelini o öder. Siz bunu bir devlete ödetemezsiniz. Ama kişi, işte halkı Müslüman olan bir ülkedense oynanan oyun bu. Açık net ortada. Bakın şimdi hemen bireysel olarak davalar açılmaya başlandı. Nereye Suudi Arabistan’a. Niye? Açılan davalarla paralar alınacak. Sayın Obama tek başına kaldı, bir kişi daha ona katıldı. O da bakın yarın size döner diye belirtmiş. Vaka da bu zaten.' ifadeleriyle sürdürdü. 
<< Önceki Haber Erdoğan konu El Kaide'nin 11 Eylül terörü olunca suçun... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER