Erdoğan sonuçları usulsüz ilan etti: 13-14 bin oyla İstanbul'u kazandım havasına girmesin

Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki seçim sonuçlarının 'neredeyse hepsinin usulsüz olduğunu' öne sürerek "İtiraz mercileri biter, bittikten sonra çıkan neticede 'başımız gözümüz üstüne' deriz" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul'da kimsenin 13-14 bin oyla kazandım havasına girmeye hakkı yok" dedi.

SHABER3.COM

Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin soruları üzerine yerel seçim itiraz sürecine ilişkin açıklama yapan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde 'organize usulsüzlükler' yapıldığını öne sürdü ve "Usulsüzlükler bazı değil neredeyse bütünü usulsüz" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

— (İsrail Başbakanı Benyamun Netanyahu'nun açıklamaları) Netanyahu'nun yaptığı her iş uluslararası hukuka aykırıdır, yasa dışıdır. BM kararlarına da aykırı. ABD'yi arkadalarına almak suriyetiyle bu adımları attılar. Batı Şeria kesinlikle Filistinlilerin topraklarıdır. Filistinlilerin yanında yer alamaya devam edeceğiz.

— (İstanbul'da seçimde usulsüzlük yapıldığı iddiası) Usulsüzlükler bazı değil neredeyse bütünü usulsüz. Seçim süreci bitti, bundan sonraki süreç yargı. Yargı sürecinde bu işin patronu YSK. İtiraz mercileri biter, bittikten sonra çıkan netice de 'başımız gözümüz üstüne' deriz.

'KİMSENİN 'KAZANDIM' HAVASINA GİRMEYE HAKKI YOK'

— 10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul'da kimsenin 13-14 bin oyla kazandım havasına girmeye hakkı yok. Organize bazı suçların işlendiğini gördük, görüyoruz. Organize suçun bazı eylemlerini tespit etmiş bulunuyoruz. YSK'ya da giderken bu bilgilerle gidiyoruz.

— Örgütlü müdahalenin içinde savcılıklara duyurular var o ayrı konu, onu zaten savcılıklar bunun da gereğini o delillere dayalı olarak yapacaktır. İşin o boyutu ayrı. Bu işin hırsızlık boyutu var. Bir de sandıkta hırsızlıklar var. Şimdi biz YSK'ya gidiş, sandıktaki örgütlü müdahaleye yöneliktir. O ayrı bir iş ama o diğeri ise ayrı bir konu. Her iki kanaldan bu yürütülecektir. Temennim odur ki en ideal şekilde noktayı koyarız.

— (Teşekkür afişleri) Aynı şeyi Bay Kemal de adayıyla birlikte İstanbul'un her yerine asabilir.
<< Önceki Haber Erdoğan sonuçları usulsüz ilan etti: 13-14 bin oyla... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER